Media willen dat PVV harder wordt op immigratie

Geen categorienov 16 2011, 10:14
Trouw vindt het maar belachelijk dat de PVV tevreden is met een lichte immigratiedaling. Best ironisch, nietwaar?
Het progressiefchristelijke Trouw kan het niet verkroppen dat de PVV zowaar op verantwoorde wijze omgaat met de effecten van het immigratiebeleid van de regering. En dus probeert de krant het vuurtje een beetje op te stoken. Gewoon, omdat die rechtse eenheid natuurlijk bui-ten-ge-woon vervelend is.
De titel van het stuk? "Ook met miniscule daling van immigratie is PVV al tevreden". Het is een opmerkelijke headline voor een krant die objectief pretendeert te zijn in haar berichtgeving. Als Sargasso zo'n stuk online zette, oke, maar Trouw?
Beetje jammer.
Vervolgens herhalen ze voor de zekerheid - bang dat u het gemist heeft - nog maar even dat de daling werkelijk niets voorstelt:

PVV-Tweede Kamerlid Fritsma zei het niet met zoveel woorden, maar als de instroom van niet-westerse migranten het komende jaar met één enkele persoon daalt, dan is zijn fractie voorlopig tevreden.

Och jongens toch, wat zijn de PVV'ers ook makke schapen zeg. Die schamen zich werkelijk nergens voor. Het is ongelooflijk hoe Fritsma en Wilders het laten afweten. Etc. etc. ga zo maar door.
En dan, twee fantastisch mooie alinea's waarin de krant dit punt nogmaals probeert te maken, gewoon als de lezer te dom is om het te begrijpen (wat, gezien Trouws vaste lezersclan, in dit geval wellicht niet eens geheel uitgesloten kan worden):

Vorige week stelde de PVV nog in een persbericht dat de cijfers uit de rapportage Vreemdelingenketen over de eerste helft van 2011 te wensen overlaten. "Onze steun aan dit kabinet is van de resultaten afhankelijk. De eerste resultaten zullen in 2012 zichtbaar moeten worden", zo luidde de waarschuwing toen nog.

Dat 'dreigement' blijkt nu niet zo veel voor te stellen, concludeerde de oppositie gisteren. Die wilde ook weten of de gedoogpartner wel vasthoudt aan de eis dat de immigratie van niet-westerse migranten met 50 procent moet dalen. Het gedoogakkoord spreekt slechts van een 'zeer substantiële daling'.

Gewoon om dit talking point even te onderstrepen zet men het woord dreigement dus even tussen aanhalingstekens. Waarom? Ach ja, om voor de zoveelste keer te onderstrepen dat de PVV er maar wat op los 'dreigt', dat de partij feitelijk maar een lege huls is.
Het is toch wat sneu; blijkbaar moet Trouw hetzelfde flauwekul-argument drie keer herhalen omdat de eigen abonnees het anders nog niet helemaal begrijpen. De rest van de krantenlezers, wij dus met z'n allen, zijn er jammer genoeg minder van onder de indruk. Een krant die op deze wijze een beetje probeert te stoken kan niet serieus worden genomen.
Foto: de gemiddelde Trouw-abonnees.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten