Meer dan 80% van verblijfsvergunningen werd vorig jaar verleend aan immigranten uit moslimlanden

Geen categorieaug 10 2018, 11:00
Meer dan 80% van alle immigranten die in 2017 een voorlopig verblijfsvergunning kreeg, is afkomstig uit landen met een islamitische achtergrond. Een vijftal landen neemt het gros van deze immigratie voor de rekening: Irak, Iran, Eritrea, Afghanistan en Syrië.
https://twitter.com/statistiekcbs/status/1027826936121319424
Ha, kijk! Nieuwe cijfers van het CBS. En we houden van cijfers, want die vertellen ons hoe de werkelijkheid er nu écht uitziet. Niet in één bepaalde wijk van Nederland, en ook niet in de subjectieve beleving van iemand die toevallig erg beeldend kan schrijven. Nee, gewoon, zoals het is. Voor Nederland als geheel.
Als we dan kijken naar de meer dan 25.000 mensen die in 2017 een voolopige verblijfsvergunning hebben gekregen, dan zien we dat er nog altijd veel immigratie uit moslimlanden richting Nederland plaatsvindt. Sterker nog: meer dan 4 op de 5 vluchtelingen die Nederland komt binnengestiefeld, is afkomstig uit een land met een substantiële moslimpopulatie. Verreweg de grootste bron van immigranten blijkt nog altijd het door burgeroorlog getroffen Syrië te zijn: maar liefst 52,9% van alle asielzoekers was afkomstig uit het land van Assad en ISIS.
Maar ook de stroom vluchtelingen uit Eritrea neemt niet significant af. In dit land is ongeveer de helft van de inwoners christelijk, en het andere islamitisch. Maar in alle andere landen op het lijstje wordt de islam uitgeoefend door meer dan 90% van de inwoners.
Welke achtergrond de 7% staatlozen hebben die vorig jaar een voorlopige verblijfsvergunning kregen, is niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten