Meer details over terrorist Brussel: bekend bij autoriteiten en springstof in woning

Meer details over terrorist Brussel: bekend bij autoriteiten en springstof in woning

De terrorist die gisteravond een aanslag wilde plegen, maar heimelijk mislukte daarin, was bekend bij de politie en had ingrediënten voor een bom in zijn huis. Het is een 36-jarige man genaamd Oussama Zariouh en is van Marokkaanse origine. Daarnaast komt hij uit de 'terroristenbroedplaats' Molenbeek.

Dat hij ingrediënten in zijn woning heeft, is niet zo heel raar aangezien hij een aanslag met een bom wilde plegen. Het betekent wel dat hij het dus zelf heeft moeten maken en waar hij dan alles vandaan heeft gehaald. ''De handleidingen vind je gewoon op het internet, de ingrediënten vind je bij de drogist'' zegt een expert.

Dit soort handleidingen en de daarbij komende propaganda wordt via internet makkelijk verspreid, waardoor het moeilijk is om goed vast te stellen waar en hoe en wanneer bommen gemaakt kunnen worden. In een TATP-bom, een springstof, zit aceton en dat is gewoon bij de lokale drogisterij te verkrijgen. Op deze manier wordt het dus moeilijk om goed te kunnen controleren, want je kan moeilijk elk persoon die het woord op internet opzoekt of het spul haalt bij de drogisterij preventief opsluiten of in de gaten houden.

Dit geeft ook duidelijk weer in wat voor angstige en bizarre tijd we zijn beland. Want Zariouh was ook al bekend bij de politie door een aantal zedendelicten. En aangezien hij ook in Molenbeek woont zou je zeggen dat het al genoeg aanleiding geeft om hem in de gaten te houden. De autoriteiten geven aan al 20.000 mensen in de gaten te houden en niet elk klein dingetje een aanleiding kan zijn, want dat is gewoon niet mogelijk om in de gaten te houden. Zo zie je maar dat het gevaar uit elk hoekje kan komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties