Mega blunder! OM stuurt brief naar vermoorde tiener over moordenaar, zes maand na moord: 'zijn contactverbod blijft van kracht'

Geen categoriejun 07 2019, 15:00
Het Openbaar Ministerie heeft gígántisch hard geblunderd! De in december vermoorde tiener Humeyra, kreeg deze week een brief op de mat over de rechtszaak omtrent het contactverbod van haar moordenaar, Bekir E.. 'Het contactverbod blijft onverminderd van kracht.' Via het AD.
Het Rotterdamse tienermeisje Humeyra, werd in december op klaarlichte dag doodgeschoten door haar stalker op school, terwijl haar vader haar stond op te wachten op het schoolplein. In de maanden ervoor bedreigde Bekir haar al meerdere malen en stalkte haar ook voor lange tijd. Zo erg zelfs dat hij in augustus van 2018 drie weken de cel in moest.
Ook kreeg hij drie weken voorwaardelijk en werd er een contactverbod opgelegd. Hier ging hij tegen in hoger beroep, vermoorde haar dus drie maand later en in juni kreeg zij van justitie een brief op de mat...
Humeyra woonde namelijk als enige van vijf dochters nog thuis. Een medewerker van slachtofferzorg van het OM, schreef namens de officier van justitie de aan Humeyra gerichte brief. In de brief worden de stand van zaken en de uitkomsten van de rechtszaak van Bekir E. besproken. Naast dat Humeyra in de brief werd gewezen op het feit dat het contactverbod intact bleef, zou zij ook een schadevergoeding van 750 euro krijgen. Allemaal mosterd na de maaltijd dus en een klap in het gezicht voor de nabestaanden.
Het Openbaar Ministerie Rotterdam heeft de familie uitgenodigd voor een gesprek met de hoofdofficier van justitie. Hoewel de oorzaak van zo'n administratieve fout wel te begrijpen valt, is het toch uiterst pijnlijk voor de familie. Het lijkt mij ook ontzettend lastig om dit nog uit te praten. Als de familie begrip toont en vergevingsgezind is, heeft de hoofdofficier geluk. Nemen ze het hem flink kwalijk, dan staan ze volledig in hun recht en heeft de hoofdofficier het maar te ondergaan. Diep, diep triest voor de familie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten