Megalomane Frans Timmermans wil 25 keer meer windparken op zee: 'Wij gaan eraan werken'

Megalomane Frans Timmermans wil 25 keer meer windparken op zee: 'Wij gaan eraan werken'

Frans Timmermans in Brussel. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Met Timmermans in de Europese Commissie is een ding zeker: de EU stevent af op een ongezonde obsessie voor de amper rendabele vorm van groene stroom: windenergie. Timmermans roept iedere maand weer van alles; de doelstellingen worden met de week aangescherpt, of het allemaal haalbaar is is een tweede. Ditmaal wil hij 25 keer meer windparken op zee in 2050.

Timmermans blijft aan de weg timmeren van zijn felbegeerde Green Deal idealen. Hij is er heilig van overtuigd dat de EU alle klimaatdoelen kan halen die hij voor ogen heeft. En het kan Timmermans niet snel genoeg gaan, om de zoveel tijd roept hij dat alles beter en sneller kan.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ook nu komt hij weer met een opmerkelijke doelstelling: er moeten in 2050 25 keer meer windparken op zee zijn dan nu. Dat dit een ambitieuze doelstelling is is nogal een understatement.

‘Met onze uitgestrekte zeeën en ons industrieel leiderschap, heeft de EU alles wat nodig is om de uitdaging aan te gaan’, aldus Timmermans, portefeuillehouder Green Deal. ‘Nu al is hernieuwbare energie op zee een waar Europees succesverhaal. Wij gaan eraan werken om het tot een nog veel grote bron te maken van schone energie, hoogwaardige banen, duurzame groei en internationale concurrentiekracht.’

De vraag is natuurlijk waar het geld vandaan moet komen om dit gehele proces te bekostigen, de investering verdient zich namelijk niet direct terug. De belastingbetaler kan waarschijnlijk diep in de buidel tasten in het begin.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties