Meisjes hebben geen vader om te dansen op het vader-dochterbal. Deze agenten hebben de oplossing wel

Geen categoriejun 24 2016, 17:00
Deze helden bezorgden een stel vaderloze meisjes alsnog de avond van hun leven.
Het is een bekend fenomeen in de Verenigde Staten: vader-dochterdansavonden, georganiseerd door de lokale politie. Het is ooit ontstaan als een poging om de politie en de burgers dichter bij elkaar te brengen, maar inmiddels is het in vele steden en dorpen uitgegroeid tot een vast, jaarlijks spektakel. In de miljoenenstad Chicago is dat niet anders, want ook hier nodigen de beste vrienden van het volk dochters en hun vaders graag uit voor een stijlvolle avond dansen. Een groot succes is het daar al jaren: het maximale aantal inschrijving van 150 was binnen de kortste keren bereikt.
Toch waren de ordehandhavers niet geheel tevreden met hun bezoekers. Al jarenlang viste een grote groep meisjes steeds achter het net, maar niet omdat ze niet op tijd waren met inschrijven. Nee, in Chicago leven helaas veel jonge vrouwen die om uiteenlopende redenen helemaal geen vader in hun leven hebben. Eénoudergezinnen komen overal ter wereld steeds meer voor, en in deze stad - waar het aantal moorden torenhoog is - hebben veel dochters hun vader al op vreselijke wijze moeten verliezen.
Ook zij hebben echter recht op een mooie avond dansen, dus besloot de organisatie alsnog een groep van deze vaderloze meisjes uit te nodigen. Als je denkt dat ze de hele avond sip aan de kant zaten, dan zit je er echter naast. Een groep agenten nam namelijk het initiatief om hen niet alleen uit te nodigen, maar ook om hoogstpersoonlijk met hen te dansen! Dat leverde dit soort prachtige beelden op:
[caption id="attachment_141131" align="aligncenter" width="701"]Dance_2 Foto: Screenshot InsideEdition / YouTube[/caption]
De meisjes vonden het geweldig, maar ook de agenten vonden het ontzettend leuk om zo de banden met de gemeenschap aan te halen. Voor deze vaderloze jongedames kan dit ook op de lange termijn een voordeel opleveren, zoals één van de agenten opmerkte. Agenten kunnen immers een mannelijk rolmodel vormen voor deze meiden die zo'n rolmodel thuis moeten missen. En zeg nou zelf: er zijn veel ergere rolmodellen dan deze geweldige mannen te bedenken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten