Memphis Depay blijft tegenstander van Frank de Boers 5-3-2 opstelling: 'Ik geef altijd aan: ik sta liefst centraal in spits'

Memphis Depay blijft tegenstander van Frank de Boers 5-3-2 opstelling: 'Ik geef altijd aan: ik sta liefst centraal in spits'

Memphis Depay aan de bal. Bron: ph.FAB / Shutterstock.com.

Terwijl het Nederlandse elftal tevreden kan terugkijken op een 3-0 overwinning op Georgië, worden de bakens alvast verzet naar de EK-wedstrijden die Oranje de aankomende maand moet gaan spelen. Het heeft er alle schijn van dat bondscoach Frank de Boer zal vasthouden aan zijn 5-3-2 opstelling, met vijf verdedigers en slechts twee aanvallers.

Memphis Depay, één van de topspitsen van Oranje, blijft persoonlijk een afkeer houden van dat speelsysteem. "Ik heb altijd aangegeven, ik sta het liefst centraal in de spits," aldus de voetballer tegen De Telegraaf: "Dat blijf ik zeggen."

Toch zal de 27-jarige Lyon-speler geen halszaak van de kwestie maken: "Ondanks dat pas ik me aan de systemen aan die uit worden gekozen en het beste zijn voor het team. Het team gaat voor, maar spits heeft mijn voorkeur." Om er vervolgens aan toe te voegen: "En dat blijft zo."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties