Mensen komen massaal af op Wildersdemonstratie in Rotterdam: ''Geen jihad in deze stad! Nederland voor de Nederlanders!''

Geen categoriejan 20 2018, 17:15
Er kwamen tussen de duizend en tweeduizend mensen uit Rotterdam en omstreken op de demonstratie van Geert Wilders af. De stoet was uitgedost met banners, vlaggen, fluitjes, tekeningen en politie. Nationalisten aller landen verenigden zich onder het wakend oog van Geert Wilders. PVV'ers, mensen van Pegida, en het Identitair Verzet.
Neen, het was geen kleine groep mensen en leuzen vlogen alle kanten op. 'Koran is vergif!', 'Sociale Huurwoningen voor Nederlanders!', 'Geen Jihad in onze Stad!', 'Allah is een Leugen!'. Het kon niet op. De onvrede en de woede was erg duidelijk in deze stoet waarbij je je afvraagt wat er van gaat komen als deze groep mensen en wie ze representeren zich zo blijven voelen.
Het was geen agressieve sfeer. Zelfs niet toen de partij DENK met haar eigen banner en groep langskwam om een tegenprotest op te zetten. Ze bleven er rustig staan met een glimlach terwijl de grote groep mensen van de demonstratie hen voor alles en nog wat uitmaakten. 'Hoer van Erdogan' werd vaak gescandeerd en op een gegeven moment ging een groep mensen zelfs hard blaten als een geit naar een lachende Tunahan Kuzu. Gewoonweg respectloos, maar tekenend voor deze tijd. Groepen mensen in de samenleving die tegenover elkaar staan. Een boze vrouw met een Nederlandse vlag om haar heen vertelt woedend dat het 'genoeg is en genoeg is genoeg'.
Een groep mensen loopt met de prinsenvlaggen rond, trots en fier, als een grote middelvinger naar de politiek correcte elite. Als je met die mensen praat dan blijkt dat het ook alleen maar een middel is om de politieke correctheid neer te meppen. Wat de vlag representeert en tentoonstelt, dat maakt hen niet zo veel uit.
IMG_3387
Natuurlijk, Geert Wilders heeft voor de rest niets te maken met dit soort mensen en hun extreme gedachtegoed. Toch hebben groepen als Pegida en Identitair Verzet deze demonstratie als momentum gekomen om met zijn allen bij elkaar te komen. Een soort Charlottesville waarbij normale rechtse mensen willen demonstreren en de extremen erbij komen lopen. Al met al, een vredige demonstratie zonder veel gezeik.
De PVV wordt bijgestaan door het Vlaams Belang, want ze hebben afgesproken elkaar meer te helpen. Sam van Rooy en Filip DeWinter lopen mee met de Vlaamse vlag. ''Gisteren de Nederlandsche Leeuw en vandaag de Vlaamsche Leeuw'', zegt Van Rooy. DeWinter en Van Rooy geven aan dat de nationalisten zij aan zij moeten staan. ''Europa voor de Europeanen'', zegt DeWinter resoluut. En de extreme uitingen? Daar heeft DeWinter niets mee: ''Ik sta achter Geert Wilders en waar hij voor staat, niet wat hier en daar een keer geroepen wordt.''
IMG_3541
Geert Wilders moet op een gegeven moment weer weg. Door beveiligingsmaatregelen moet de blonde leider van deze demonstratie zijn volk weer verlaten. Een half uur gaat de demonstratie nog door en daarna verdwijnt men in de café's. Het is geen volksopstand maar wel een succesvolle demonstratie, Geert Wilders heeft het nog steeds.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten