Mensensmokkelaars Aquarius weer geweigerd door Italië en Malta

Mensensmokkelaars Aquarius weer geweigerd door Italië en Malta

Wanneer worden deze mensensmokkelaars aangepakt?

Het zogenaamde 'reddingsschip' Aquarius probeerde, met maar liefst 141 illegale immigranten aan boord, aan te meren in Malta én Italië, maar daar waren de autoriteiten bepaald niet blij mee. Het gevolg? Het schip en haar 'lading' dobberen op zee terwijl ze hopen dat er ergens een haven is waar ze wél welkom zijn.

Het reddingsschip, dat gerund wordt door Sos Mediterranee en Artsen zonder Grenzen, verzoekt de Europese regeringen om zo snel mogelijk "de dichtstbijzijnde plaats van veiligheid toe te wijzen".

"Zo kunnen de geredde mensen van boord en kan de Aquarius doorgaan met de bieden van noodzakelijke humanitaire hulp op de Middellandse zee."

Humanitaire hulp? Laat hier geen misverstand over bestaan: Aquarius wordt gebruikt om mensen van Afrika naar Europa te smokkelen. Geen van deze 'vluchtelingen' heeft toestemming om naar Europa te komen. Ze hebben geen visum, niks. Sterker nog, ze hebben die niet eens aangevraagd. Nee, ze stappen gewoon massaal op een bootje en proberen Europese landen voor een voldongen feit te stellen door gewoon in Europa te arriveren en dan onderdak te eisen.

Aquarius werkt daar aan mee. Dit schip, en diens hele bemanning, zijn gewoon schuldig aan mensensmokkel. Zoals Jan Roos terecht stelt op Twitter:

Het is aan het Verenigd Koninkrijk om hier iets aan te doen. Aquarius vaart immers onder de vlag van Gibraltar, een Brits overzees gebied. De Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport heeft al geëist dat de Britten in actie komen.

Er is maar één manier waarop Europa de immigratietsunami enigszins kan beperken: door hard op te treden en door duidelijk te maken aan wannabe 'immigranten' dat ze linea recta teruggestuurd worden als ze Europa zonder visum proberen in te reizen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties