Mercedes: er komt een "bloedbad" bij de start van de Grand Prix van Mexico

Geen categorieokt 28 2018, 19:30
Vanwege het verschil in topsnelheid.
Dat het vandaag bijzonder spannend wordt in Mexico weten we allemaal. Het zal ontzettend close worden. Hoewel de bolides van Red Bull overduidelijk het snelste zijn in de bochten zijn andere bolides juist weer sneller op rechte stukken.
Wat dat betreft kon de start weleens... spannend worden. Dat zegt het team van Mercedes, tenminste:

Vlak achter polesitter Daniel Ricciardo en Max Verstappen staan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Red Bull-teambaas Christian Horner vreest ook al voor de eerste bocht, omdat de snelheid van zijn ‘Bulls’ te laag is. ,,Deze startopstelling is een potentieel 'bloedbad’ op het rechte stuk en de eerste bocht", vertelt Toto Wolff aan Motorsport.

Hij legt uit:

"Je hebt de twee Red Bulls met de laagste snelheid op het rechte stuk op de eerste startrij en daarna komen wij en de Ferrari's. Ik probeer te visualiseren hoe dat er uit gaat zien en ik hoop gewoon dat we met twee auto's uit die bocht gaan komen."

Ik verwacht dat dit allemaal wel gaat meevallen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kunnen er gewoon voor kiezen om samen de deur dicht te gooien. Dan kunnen Mercedes en Ferrari nog zo snel zijn, maar er langs kunnen ze niet.
Anders dan Wolff heb ik dus veel minder angst voor die eerste bocht. Als Ricciardo en Verstappen het slim spelen kan niemand ze inhalen. Hamilton en Bottas zouden dan wel gek zijn om er alsnog keihard in te vliegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten