Mercedes neemt Russell aan als nieuwe coureur, ten koste van Bottas: 'Snel handelen'

Mercedes neemt Russell aan als nieuwe coureur, ten koste van Bottas: 'Snel handelen'

Bottas, met Hamilton en Verstappen in 2019. Bron: motorsports Photographer / Shutterstock.com.

De kans neemt zienderogen toe dat Valtteri Bottas zijn positie als Formule 1-coureur bij Mercedes spoedig zal moeten opgeven aan George Russell van Williams. Dat zeggen racemedia als Sky Italia en RTL Deutschland. Bottas is momenteel in het laatste jaar van zijn contract bij Mercedes, en heeft geen hoop op een verlenging daarvan. Bottas staat momenteel op een teleurstellende zevende plek staat in het klassement, ver achter teamgenoot en huidige nummer twee Lewis Hamilton.

Mercedes zou daarom nieuwe pit in hun coureursduo willen gooien, en dat zou dan ten koste gaan van Bottas. Williams-directeur Jost Capito houdt z'n kaarten voorlopig tegen z'n borst: "We gaan ervan uit dat George bij ons blijft tot het einde van het seizoen, maar alles is open en ik sluit niks uit. Als het nodig is kan er snel gehandeld worden, want ik heb een goede relatie met Toto [Wolff van Mercedes, red.]."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties