Merkel feliciteert Rutte: "ik verheug me op verdere samenwerking als vrienden, buren en Europeanen"

Geen categoriemrt 16 2017, 1:44
De overwinning van Ruttes VVD wordt door Angela Merkel met blijdschap ontvangen.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft Mark Rutte telefonisch gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. Merkel ziet uit naar een goede voortzetting van de samenwerking met Rutte, als "vrienden, buren en Europeanen". Dat is niet voor niets: Rutte is een vaste bondgenoot van Merkel in de Europese Unie en volgt de Duitse lijn trouw op. Met Rutte in het Torentje weet Merkel dat Nederland Duitsland niet in de weg zal liggen in Brussel.
https://twitter.com/RegSprecher/status/842136194318241792
Merkel is dus blij. Of Nederland ook blij moet zijn, is nog maar de vraag. De kans is groot dat de verkiezingsuitslag resulteert in wéér een eurofiel kabinet. Met Rutte aan het roer staat Nederland zwak in Brussel: de EU-bobo's weten inmiddels dat Rutte totaal geen ruggengraat heeft en al hun dictaten opvolgt. In Brussel en in Berlijn kunnen ze dus de vlag uithangen: ze kunnen samen met Rutte de boel blijven bedonderen.
Maar voor Nederland is de overwinning van Rutte slecht nieuws: de komende jaren worden waarschijnlijk een voortzetting van de afgelopen vier jaar. Meer immigratie en meer EU.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten