Merkel schafft er helemaal niks van: Asielzoekers maximaal 48 uur in opvang, anders terug naar land van asielaanvraag

Geen categoriejul 04 2018, 18:00
Wat een belachelijke poging om gezichtsverlies te voorkomen. Frau Merkel wil een oplossing verzinnen voor de politieke- en migrantencrisis maar komt op de proppen met een halfbakken oplossing! Aldus de Telegraaf.
Oostenrijk dreigde eerder deze week al met het sluiten van haar grenzen als Duitsland niet met een fatsoenlijke oplossing kwam. Merkel denkt die nu te hebben maar het is eigenlijk niks. Asielzoekers die géén kans maken op asiel mogen 48 uur in opvangcentra blijven. Binnen die termijn moet worden uitgezocht waar ze vandaan kwamen. Lukt dit, dan worden ze per direct naar het desbetreffende land gestuurd. Lukt dit echter niet, en die kans is redelijk aanwezig, dan mogen de uitgeprocedeerde illegale migranten in reguliere centra verblijven.
Dit is dus gewoon een zoethoudertje zonder wezenlijk andere inslag dan wat er al gebeurde met dergelijke illegalen. Ja, ze werken binnen de kaders van de Dublin-verordeningen en Seehofer is weer koest maar in feite zitten ze dus nog steeds met een bult illegalen waar maar moeilijk van te achterhalen valt waar ze zich hebben geregistreerd, helemaal binnen twee dagen.
Sebastian Kurz, premier van Oostenrijk, zou er goed aan doen de druk op te voeren wat betreft zijn grensbeleid en het effect hiervan op de Duitsers. Als dit het beste is wat Merkel kan doen staat ze niet lang meer stabiel, politiek gezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten