Merkel: 'We moeten af van tirannie van de markt'

Geen categoriemei 19 2013, 11:00
Socialisme.
Kijk, de socialistische aap komt uiteindelijk dan toch uit de christendemocratische mouw:

Merkel is zaterdag op privéaudiëntie geweest bij paus Franciscus. De protestantse Duitse bondskanselier viel de leider van de Rooms-Katholieke Kerk bij in zijn kritiek op de „tirannie van de markt”.

„Het is waar dat economieën de mensen moeten dienen, maar dat dit de afgelopen jaren helemaal niet het geval is geweest”, aldus Merkel.

Onze Tim heeft (zie link hierboven) al op fantastische wijze de vloer aangeveegd met Merkel, maar laat me daar nog even het volgende aan toevoegen.
De link die Merkel maakt is natuurlijk bijzonder belangrijk: ze zegt feitelijk dat het doel van de Europese eenwording is om de markten 'terug in hun hok' te stoppen (wat al lang het geval is, maar zij wil de vrije markt dus écht afschaffen). Het gaat er dus juist niet om, om de vrije markt meer ruimte te geven in Europa, maar om de markten te beknotten en te beknellen. Dát is wat ze hoopt te bereiken in de EU.
Triest, want we hebben juist behoefte aan het tegenovergestelde: meer marktwerking, meer concurrentie, meer vrijheid. Laat de EU zich beperken tot de idee van free trade op Europees niveau, en zich verder overal buiten houden. Op die manier houd je een Unie over die zowaar nuttig en populair is, én iets toevoegt aan 'Europa'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten