Met het goede weer, méér bootmigranten: 74 personen opgepakt op het Kanaal

Met het goede weer, méér bootmigranten: 74 personen opgepakt op het Kanaal

Het fenomeen bootmigranten kennen we vooral van beelden van de Middellandse Zee natuurlijk. En hoe warmer het weer, hoe meer bootmigranten. Gisteren was het behalve in het zuiden van Europa ook goed toeven in het noorden en vandaag wordt zelfs een warme zomerdag verwacht. Tijd dus voor de migranten om hun boot uit de koffer op te blazen en de oversteek te wagen. Zo ook op het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland, maar ver kwamen ze niet.

De rondvaart op het Kanaal eindigde uiteindelijk in mineur toen de 74 migranten uiteindelijk door de Britse grenspolitie werden opgepakt. In totaal maakten de bootmigranten gebruik van 8 boten en werden ze vervolgens gespot door de Kustwacht.

De overheidsdienst te water was eveneens betrokken bij de arrestaties. Twee van de boten maakten het niet eens het water op, maar werden door de Fransen vastgezet. De overige zes kozen het ruime sop.

De bootmigranten ontfermden zich ook over minderjarigen, kinderen dus. Die mochten met het snoepreisje mee. Volgens NOS Teletekst zou de oversteek wellicht te maken hebben "met het warme weer".

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
bootvluchtelingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer