Met welke sporten kan je de meeste calorieën verbranden?

Geen categorienov 29 2019, 9:47
Nu dat het najaar er weer aankomt kunnen we ons weer lekker verstoppen in dikke truien. Maar om nu te voorkomen dat we tegen de zomer schrikken van ons spiegelbeeld, is het geen slecht idee om ook tijdens de koudere maanden wat calorieën verbranden. Maar welke sporten zijn er nu het beste om zoveel mogelijk gewicht te verliezen? We zetten ze voor je op een rijtje!
Vooral de actieve sporten waar je veel en continu in beweging bent zijn erg goed om veel calorieën te verbranden en ook nog eens plezier te hebben. Dit maakt tennis de ideale sport om op een leuke manier snel gewicht te verliezen. Zorg natuurlijk wel voor een goede outfit en materialen om zeker te zijn dat je jouw lichaam niet zomaar overbelast. Je kunt bij gespecialiseerde winkels tennisschoenen heren en dames kopen die ervoor zorgen dat jij vol zelfvertrouwen de tennisbaan op kunt.
Een andere leuke manier om snel calorieën te verbranden is een deelname aan een bootcamp. De afwisseling en de geweldige (en vaak wat zware) intervaltrainingen zorgen ervoor dat je stofwisseling een flinke boost krijgt. Zorg ook hier altijd dat je goed voorbereid aan de slag gaat en de juiste uitrusting aanschaft bij gespecialiseerde zaken zoals Intersport. Op deze manier doe je jouw lichaam geen kwaad aan, en kun je vol energie deelnemen aan een bootcamp. Spreek vooraf ook altijd even met de instructeur zodat deze rekening kan houden met jouw fysieke staat.
Weer zo’n actieve, leuke sport waarbij je continu in beweging bent: boksen. Je gebruikt hier namelijk lang niet alleen je armen, maar bijna iedere spier in je lichaam. Je benen moeten hard werken, je core wordt flink geactiveerd en je bent daarnaast continu in beweging. Een geweldige manier om snel, veel calorieën te verbranden.
Houd je van hardlopen en ga je er regelmatig op uit? Voeg dan eens een intervaltraining aan je schema toe. Met intervaltraining wordt je hartslag regelmatig zowel verhoogd als verlaagd waardoor je sneller calorieën verbrandt. Je kunt de intervaltraining toevoegen aan je hardloopschema, maar ook gewoon op de fiets in de sportschool!
Crossfit geeft je niet alleen ontzettend veel afwisseling maar zorgt er ook voor dat je veel calorieën verbrandt. Wel is het erg belangrijk om bij deze trainingen stil te staan bij je eigen grenzen en hier niet zomaar overheen te gaan. Zorg dus altijd voor een goede coach die jou in dit traject begeleidt!
Heb je een springtouw in de achtertuin liggen? Pak deze er dan eens regelmatig bij om touwtje te springen. Goedkoop, makkelijk en overal te doen. Warm eerst een paar minuutjes op met een lager tempo en maak vervolgens een kleine 300 sprongen op een hoger tempo. Wissel het tempo regelmatig af en probeer de activiteit minstens drie keer per week uit te voeren. Je zult zien dat die calorieën in no-time verbranden!
Dat zwemmen gezond is wisten we al, maar wist je ook dat je iedere spier in je lichaam gebruikt? Dit betekent natuurlijk dat je tijdens het zwemmen ontzettend veel calorieën verbrandt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten