#MeToo betekent einde carriere Kevin Spacey: acteur wordt vlak voor premiere uit zijn nieuwe film geknipt

Geen categorienov 09 2017, 8:00
Zijn excuses en 'coming out' waren niet genoeg om deze crisis te bezweren. En terecht.
Als Kevin Spacey dacht dat hij de crisis bezworen had heb ik slecht nieuws voor hem: zo werkt het dus niet. Je kunt niet systematisch anderen seksueel intimideren en zelfs misbruiken, en dan hopen dat je er met een Facebook-postje vanaf bent.
https://twitter.com/Teletekst/status/928475084515397632
Het ultieme bewijs? Hollywood knipt de acteur nu gewoon uit films waarin hij een belangrijke rol speelt. Regisseur Ridley Scott heeft Spacey helemaal verwijderd uit All the Money in the World, een nieuwe film die binnenkort te zien is in de bioscopen. Vervolgens liet hij een andere acteur, Christopher Plummer, de Spacey's scenes opnieuw spelen.
De film gaat over de ontvoering van John Paul Getty III. Spacey was natuurlijk bijzonder blij met zijn rol in de film, maar zijn seksuele wangedrag heeft er nu voor gezorgd dat hij er geen deel meer van uitmaakt.
Sterker nog, Spacey wordt nu duidelijk uitgekotst door héél Hollywood. Hij heeft zich weliswaar laten opnemen in een ongelooflijk luxe 'therapiekliniek,' maar je ziet dat niemand daar intrapt.
Leuk geprobeerd hoor, zeker, maar het zal niet voldoende zijn. Nee, als hij hier écht mee wil dealen zal hij publiekelijk moeten gaan, interviews moeten geven, én ook nog eens persoonlijk moeten langsgaan bij de mensen (mannen) die hij een trauma bezorgd heeft met zijn wangedrag. Misschien dat hij zich dan een beetje kan rehabiliteren. Doet hij dat niet, dan is het gewoon einde oefening voor hem en zijn carriere.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten