MH17: Minister Blok doet stoer tegen Rusland en dat pikken ze niet

Geen categoriemei 30 2018, 18:00
Minister Blok gaf een felle speech over hoe Rusland de verantwoordelijke is voor het neerhalen van MH17 en eist dat zij de schuld op zich nemen. Rusland wees dit keihard af. 'Niemand praat tegen Rusland in de vorm van ultimatums!' Zo meldt het AD.
Het Joint Investigation Team (JIT), de gezamenlijke onderzoeksgroep waar Nederland de leiding over heeft, laat volgens Rusland geen enkel concreet bewijs zien en weigeren iedere hulp van Russische zijde van de hand. Vasili Nabenzja, de permanente vertegenwoordiger voor Rusland bij de VN, noemt de hele opzet en wijze van uitvoering volstrekt incompetent en stelt dat het JIT juist baat zou hebben bij Russiche hulp.
De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, stelde juist dat Blok dit opzettelijk nu aan zou kaarten om Rusland te dwarsbomen vlak voor het Wereldkampioenschap voetbal. Dit gaat misschien ook wat ver en lijkt wellicht op een typische Russische 'knee-jerk reaction' maar toch blijft het frappant dat het bewijs niet openbaar is gemaakt of onomstotelijk is bevonden. Kan er niet gewoon een video worden gemaakt zoals toen met Irak in 2003 (alleen dan écht)?
Buitenlandcommentator Maksim Joesin van de liberale zakenkrant Kommersant denkt dat de speech van Blok niks gaat veranderen in het Kremlin. Maar echt een vlammend betoog was het ook niet te noemen dus wellicht zag minister Blok dit zelf ook wel in toen hij er mee begon...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten