MH17: Minister Blok doet stoer tegen Rusland en dat pikken ze niet

MH17: Minister Blok doet stoer tegen Rusland en dat pikken ze niet

Minister Blok gaf een felle speech over hoe Rusland de verantwoordelijke is voor het neerhalen van MH17 en eist dat zij de schuld op zich nemen. Rusland wees dit keihard af. 'Niemand praat tegen Rusland in de vorm van ultimatums!' Zo meldt het AD.

Het Joint Investigation Team (JIT), de gezamenlijke onderzoeksgroep waar Nederland de leiding over heeft, laat volgens Rusland geen enkel concreet bewijs zien en weigeren iedere hulp van Russische zijde van de hand. Vasili Nabenzja, de permanente vertegenwoordiger voor Rusland bij de VN, noemt de hele opzet en wijze van uitvoering volstrekt incompetent en stelt dat het JIT juist baat zou hebben bij Russiche hulp.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, stelde juist dat Blok dit opzettelijk nu aan zou kaarten om Rusland te dwarsbomen vlak voor het Wereldkampioenschap voetbal. Dit gaat misschien ook wat ver en lijkt wellicht op een typische Russische 'knee-jerk reaction' maar toch blijft het frappant dat het bewijs niet openbaar is gemaakt of onomstotelijk is bevonden. Kan er niet gewoon een video worden gemaakt zoals toen met Irak in 2003 (alleen dan écht)?

Buitenlandcommentator Maksim Joesin van de liberale zakenkrant Kommersant denkt dat de speech van Blok niks gaat veranderen in het Kremlin. Maar echt een vlammend betoog was het ook niet te noemen dus wellicht zag minister Blok dit zelf ook wel in toen hij er mee begon...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties