Regelrechte James Bond praktijken: journalist zet dood in scène om aan huurmoordenaars te ontsnappen

Regelrechte James Bond praktijken: journalist zet dood in scène om aan huurmoordenaars te ontsnappen

Het leest allemaal wat weg als een 007 intro scène maar de Russische journalist Arkady Babchenko maakte het allemaal mee, z'n eigen dood in scène zetten om te ontsnappen aan huurmoordenaars! Aldus het AD.

De journalist werkte samen met de Oekraïense geheime dienst om z'n dood te faken. Het nieuws ging de wereld over want de journalist, bekend om zijn kritische houding tegenover de Russische overheid, zou finaal aan flarden zijn geschoten bij zijn appartement in Kiev. Dit melde de lokale Oekraïense politie. Olaf Koens, die Babchenko als vriend beschouwd, was er kapot van:

[embed[/embed]

Vanmiddag werd bekend gemaakt door het hoofd van de Oekraïense geheime dienst dat het allemaal een farce was, hij leeft gewoon nog! Volgens dezelfde man had de Russische overheid er $40.000 dollar voor over om de journalist te laten vermoorden. De hele operatie kostte zo'n twee maanden voorbereiding. Olaf Koens zal dan ook in alle staten zijn geweest toen hij hoorde dat zijn overleden vriend tóch niet dood bleek te zijn!

[embed[/embed]

Of de Russische overheid ook daadwerkelijk zo ver zou gaan om in het huidige klimaat zo doorzichtig een journalist om het leven te willen brengen is nog maar de vraag. De Oekraïense geheime dienst lijkt me nou niet de meest betrouwbare bron en het eerdere frame vanuit het Verenigd Koninkrijk met die Russische dubbelspion bleek ook geen zuivere koffie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties