MH17-verdachte Vladimir Tsemach is vrijgelaten

MH17-verdachte Vladimir Tsemach is vrijgelaten

MH17-verdachte Vladimir Tsemach is vrijgelaten, met dank aan een gerechtshof in Oekraïne. Saillant detail is dat de het Nederlandse Openbaar Ministerie vorige week nog aan Oekraïne heeft gevraagd om Tsemach beschikbaar te houden in verband met het onderzoek naar de MH17-crash. Via de Telegraaf.

Deze tragedie is een van de meest zwarte bladzijden uit onze geschiedenis en nog altijd een open wond. De impact van de tragedie is nog steeds zo ongelofelijk groot, dat het nog steeds niet te bevatten is wat er is gebeurd.

De vrijlating is dan ook slecht nieuws. PvdA-Europarlementariër Kati Piri reageert als volgt in de Telegraaf:

"Het klinkt alsof hij onderdeel kan worden van een gevangenenruil. Het is afwachten, ik hou mijn hart vast."

En dat is natuurlijk niet meer dan terecht. Na het lezen van dit nieuws houden heel erg veel mensen hun hart vast. Waar gaat dit heen en wat gaat er gebeuren? Wat moeten we verder nog verwachten? Het zijn allemaal vragen die door het hoofd spoken. Verder voegde Piri eraan toe dat 'dit de verkeerde kant op beweegt'.

Volgens het AD wil Oekraïne Tsemach 'berechten voor zijn rol in de burgeroorlog'. Hij is een oud-commandant van de pro-Russische separatisten. En nu heeft een rechter besloten dat hij dit proces op vrije voeten mag afwachten.

Lees meer over:
MH17

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties