Migratiedeskundige luidt de noodklok: 'Nederland overleeft een nieuwe migratiegolf niet!'

Migratiedeskundige luidt de noodklok: 'Nederland overleeft een nieuwe migratiegolf niet!'

Mark Rutte, formateurs, lezen jullie mee?

Als Nederland doorgaat met het huidige migratiebeleid dan zal het binnen niet al te lange tijd afgelopen zijn met allerlei dingen die wij zo vanzelfsprekend vinden in ons mooie land. Dat betoogt migratiedeskundige Jan van de Beek donderdag in het AD, in een interview dat nogal a-typisch is voor de doorgaans politiek correcte krant.

Dat Nederland allerlei problemen ondervindt van grootschalige migratie moge geen geheim zijn. De dreiging van terrorisme is net als in vele andere Europese landen een vanzelfsprekendheid geworden, en vrijwel al onze tradities staan op de tocht doordat men ze zo wil aanpassen dat ze 'voor niemand aanstootgevend zijn'. Hoe lang kunnen wij nog Koningsdag vieren, is een heel legitieme vraag?

Toch zijn er echter altijd mensen die dat soort maatschappelijke ontwikkelingen niet willen zien, of zeggen dat we ze maar moeten accepteren. Waar zelfs dit soort wegkijkende relativisten niet omheen kunnen zijn de argumenten van migratiedeskundige Jan van de Beek. Hij deed jarenlang onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam naar de gevolgen van migratie voor ons land. Dat hij daarbij niet veel steun van zijn linkse collega-academici - tegenwoordig is "linkse" daarbij niet eens meer de vermelding waard - moge duidelijk zijn, zoals hij zelf aangeeft:

De meeste collega’s willen bijvoorbeeld niet dat je dingen blootlegt die extreem-rechts in de kaart kunnen spelen of waarmee ‘slachtoffers’ – want zo worden immigranten gezien – kunnen worden gestigmatiseerd. Ze vonden mij een ‘harde’ man, dat werd mij letterlijk door een van mijn promotoren zo gezegd. Die staakte om die reden ook de begeleiding, al was hij niet fair genoeg om dat in mijn gezicht te zeggen.

Van de Beek's conclusie was er namelijk niet één waar links Nederland heel gelukkig van wordt. Het valt simpelweg als volgt samen te vatten: als we zo doorgaan is het binnen de kortste keren gedaan met onze verzorgingsstaat. Waarom? Nou, daar dragen een paar elementen aan bij. Het eerste element is de explosieve bevolkingsgroei in Afrika:

Wat op dit moment in de islamitische wereld en Afrika beneden de Sahara gebeurt is een demografische explosie die zijn weerga niet kent. Elke vijfentwintig jaar verdubbelt de bevolking van sub-Sahara Afrika ongeveer. Ga dat maar eens uitrekenen: 1 miljard nu, 2 miljard rond 2040, 4 miljard over dik vijftig jaar. Ze groeien er tegen hun natuurlijke grenzen aan. Dat betekent: hongersnood en meer burgeroorlogen, dus maak die Giro555-actie maar doorlopend. Tientallen miljoenen Afrikanen willen naar Europa komen.

Oftewel: er zullen in de toekomst nog veel meer mensen hierheen willen komen. Maar is dat echt een probleem? Nou, ja dus, want de verzorgingsstaat werkt in theorie zo:

Als een Nederlander wordt geboren, krijgt hij eerst heel veel geld van de overheid. Dan gaat hij werken en geeft in de vorm van belastingen geld aan de staat terug. En aan het einde van zijn leven kost hij weer geld. (...)

Dat houdt elkaar dus redelijk in balans. Maar helaas gaat dat voor veel migranten niet op:

Asielzoekers zitten zo ontzettend vaak een leven lang in de bijstand en betalen zo weinig belasting, die kosten over hun leven gemiddeld drie ton. Dus als je 100.000 asielzoekers binnenlaat, zoals onder Rutte II is gebeurd, dan kom je voor de eerste twee generaties uit op zo'n 70 miljard euro aan kosten: voor opvang, huisvesting, bijstand, ziektekosten, toeslagen, AOW. Voor die mensen betaalt de staat immers tot aan hun dood.

Oftewel: zelfs met het meest solidaire hart is dat niet meer betaalbaar te noemen. 70 miljard - voor dat geld kun je héél erg solidair zijn richting Nederlanders die het niet zo breed hebben! Helaas lijken overheden tegenwoordig te vergeten voor wie ze daar zitten: hun eigen bevolking, en pas eventueel op de tweede plaats voor de bevolking van andere landen.

Van de Beek houdt het trouwens niet enkel bij het aanstippen van de problemen, maar komt ook met uitstekende oplossingen die ik van harte toejuich:

We moeten heel beperkt vluchtelingen binnenlaten: bijvoorbeeld alleen christenen en jezidi's, die massaal worden afgeslacht. Desnoods leasen we gebieden buiten Europa waar we oorlogsvluchtelingen onderbrengen en bescherming bieden. We moeten vluchtelingenverdragen opzeggen en duidelijk maken aan de migranten uit die regio's: ga terug, je komt er niet in. En we moeten stoppen met hun thuislanden militair te destabiliseren.

Daar heb ik niets meer aan toe te voegen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer