Bam: Israël vaagt Syrisch wapendepot van terreurgroep Hezbollah weg met prachtige luchtaanval

Geen categorieapr 27 2017, 15:00
Hier in Nederland mag alles dan even stilstaan op Koningsdag, maar in het Midden-Oosten moet de strijd tegen het terrorisme elke dag gewoon doorgaan. En hoe kun je dat beter doen dan door een wapenopslagplaats van het jodenhatende Hezbollah op te blazen?
Terroristen zitten nooit stil, dus kan de strijd tegen deze vrijheidshaters ook nooit stilstaan. En zeg nou eerlijk: elke dag is toch een mooie dag om een terreurgroep dwars te zitten? Dat dacht ik wel, en dat lijkt Israël ook te hebben gedacht. Dat heeft namelijk volgens redelijk bevestigde berichten - wat ik daarmee bedoel wordt zo wel duidelijk - vannacht een belangrijke opslag voor Iraanse wapens van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Damascus aangevallen. Eigenlijk mooi hoe in zo'n wapendepot meerdere nationaliteiten samenkomen toch? Onze diversiteitsfetishist Frans Timmermans zou het in ieder geval geweldig moeten vinden.
Hoe dan ook: zowel Hezbollah en Iran steunen al sinds het begin van de Syrische burgeroorlog de kindermoordenaar Assad, beiden zo op hun eigen manier. Hezbollah is vooral aan de frontlinie te vinden waar ze maar al te graag gematigde rebellen aanvallen - ISIS aanpakken vinden ze niet zo spannend blijkbaar - en Iran 'helpt' vooral achter de schermen door enorme voorraden aan wapens te leveren. Dat is vanzelfsprekend slecht nieuws voor de Syrische bevolking - meer strijdende partijen en wapens maken het conflict er niet eenvoudiger en oplosbaarder door - maar ook zeker voor die van Israël. Hezbollah heeft namelijk nog andere hobby's behalve het steunen van massamoordende dictators, waarvan het doden van zoveel mogelijk Israëli's zeker het favoriete tijdsverdrijf van de moslimextremisten is. Het is dan ook niet verrassend dat Hezbollah regelmatig wat Iraanse wapens 'opzij zet' om die niet in Syrië te gebruiken, maar om vanuit Libanon daarmee aanvallen op Israël te organiseren.
Israël is vanzelfsprekend ook niet gek en snapt deze taktiek maar al te goed, en weet dat er wat tegen gedaan moet worden. Daarom voert het land steeds vaker luchtaanvallen uit op wapenkonvooïen van Hezbollah richting Libanon, maar dus ook zoals gisteravond op wapendepots in Syrië. Deze keer was het raak in Damascus, waar een opslagplaats voor terreurinstrumenten met de grond gelijk werd gemaakt met een bombardement door de Israëlische luchtmacht. Nee, die wapens zullen niet meer gebruikt worden om onschuldige burgers mee te doden!
Wat deze aanval echter extra interessant maakt, is dat het land niet ontkend heeft achter de aanval te zitten. In het verleden weigerde Israël vrijwel altijd iets te zeggen over militaire operaties, maar de laatste tijd zijn ze daar een stuk opener over. Ze bevestigen nog net niet het bombardement te hebben uitgevoerd, maar deze verklaring van minister Yisrael Katz spreekt boekdelen:

Every time we receive intelligence information on plans to transfer advanced weaponry to Hezbollah, we will act. (...) We must prevent Iran from establishing a military presence in Syria.

Tsja: veel duidelijker wordt het niet. Er is wat te zeggen voor het oude beleid van geheimhouding, maar in dit geval is het veel belangrijker om een signaal af te geven richting terreurgroepen als Hezbollah. En dat signaal is dit: elke keer als jullie een poging doen jullie positie als leveranciers van terreur te versterken, dan zullen
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten