Minister Ferdinand Grapperhaus veroordeelt 'lawaaiprotest' op 4 mei: ''Helemaal verkeerd, doe gewoon me''

Geen categorieapr 26 2018, 17:00
Onze minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, heeft harde woorden gesproken over het zogenaamde 'lawaaiprotest' op vier mee. De anti-racismebeweging wil op de Dodenherdenking protesteren door niet stil te zijn net als de rest van Nederland. Ze vinden dat er ook mensen 'van kleur' herdacht moeten worden.

,Ik zou eigenlijk een dringend beroep willen doen op die paar mensen die vinden dat ze dit moeten doen om dat te heroverwegen en gewoon op 4 mei met iedereen in Nederland mee te herdenken'', aldus Grapperhaus. ,,Het is een belangrijk moment.''

De bewindsman benadrukt dat de nationale herdenking op 4 mei juist geen onderscheid maakt tussen oorlogsslachtoffers naar bijvoorbeeld ras of geloof.

De beweging 'Geen 4 mei Voor Mij' heeft op Facebook opgeroepen om landelijk tegen het stiltebeleid in te gaan en zo veel mogelijk lawaai te maken. De groepering denkt daarmee sympathie te winnen en mensen te overtuigen van hun zaak en hun doel. Ik kan ze nu al vertellen dat ze eerder onbegrip en woede kweken dan respect en empathie. Ze doen het voor zichzelf en niet voor de goede zaak.
Het gaat bij de Dodenherdenking om de oorlogsdoden en niet om specifiek blanke doden. Voor de Dood maakt het uiteindelijk niet uit of je blank bent of gekleurd, je bent gewoon dood. Dat geldt ook voor de Dodenherdenking. Dat deze mooie ceremonie wordt geïnfecteerd met identiteitspolitiek is een schande en hooguit verwerpelijk. Interim-burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, heeft de actie ook al veroordeeld en heeft gemeld dat het verstoren van de ceremonie op de Dam strafbaar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten