Minister Schouten presenteert nutteloze stikstofwet, want: 'meer reductie is lastig haalbaar'

Minister Schouten presenteert nutteloze stikstofwet, want: 'meer reductie is lastig haalbaar'

Boze boeren voeren al langer actie tegen het landbouwbeleid van Carola Schouten. Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock

Of stikstof echt zo'n groot probleem is durf ik niet te zeggen, ik ben ook geen expert. Maar als men goed heeft kunnen onderbouwen dat het minimaal met 50 procent moet worden gereduceerd om het gewenste effect te hebben, dan is dat wel waar op aangestuurd moet worden. .

Dan valt toch haast niet anders te concluderen dat minister Schouten voor de boeren en de bouwsector is gezwicht, maar haar verlies niet toe wil geven. Echt, als Schouten zou moeten polderen tussen mensen die denken dat de aarde plat is en mensen die denken dat de aarde rond is, dan is volgens haar de aarde een holle kom of zo. Dat is namelijk de essentie van de boodschap die ze met deze nieuwe stikstofwet communiceert.

Wat we nu dus krijgen in Nederland is dat de boeren, maar vooral de bouwsector, alsnog door allerlei hoepeltjes zullen moeten springen om stikstof terug te dringen, maar zonder effect. Het schiet echt voor geen ene meter op zo, maar er worden wel weer miljarden euro's voor uitgetrokken!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties