Minister van defensie Ank Bijleveld: Nederland heeft begrip voor een mogelijke Amerikaanse aanval op Syrië

Geen categorieapr 12 2018, 9:00
Goh, daar zal Trump blij mee zijn.
Gisteravond zei minister van Defensie Ank Bijleveld (van het CDA) dat het kabinet begrip heeft voor een mogelijke vergeldingsaanval van de Amerikanen op het regime van Bashar al-Assad. Dat heeft nu voor de zoveelste keer gifgas ingezet tegen de eigen bevolking. President Trump liet eerder al weten dat hij die misdaad niet ongestraft zal laten.
Volgens Bijleveld kijken de Amerikanen momenteel ook nog naar niet-militaire manieren om het regime te pakken. Bijvoorbeeld op het gebied van de diplomatie of door economische sancties af te kondigen. Maar, zei ze gisteravond, als blijkt dat dit niet voldoende is van de Amerikanen gaan ze inderdaad mogelijk over op een militair ingrijpen. Als ze dat doen heeft Nederland daar begrip voor.
Daar zal Trump blij mee zijn. Zoals we allemaal weten is de mening van Nederland ontzettend belangrijk, internationaal. Zo belangrijk, zelfs, dat Amerika niet eens overweegt om Nederland om hulp te vragen bij een aanval. Want, laten we wel wezen, die heeft Amerika helemaal niet nodig. Als er één land op aarde is dat kan toeslaan waar en wanneer het maar wil, dan is het de VS.
Het blijft vermakelijk dat opeenvolgende Nederlandse kabinetten net doen alsof Nederland internationaal ook maar iets van een rol van belang speelt, zeker op militair gebied.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten