Minister Wouter Koolmees ontkent kabinetscampagne om Kamerleden tegen te werken: 'Gewoon niet waar'

Minister Wouter Koolmees ontkent kabinetscampagne om Kamerleden tegen te werken: 'Gewoon niet waar'

Minister Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.

Slechts enkele uren nadat de gewraakte notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire in de mailbox van Kamerleden belandden, zat D66-minister Wouter Koolmees aan tafel bij Op1 om de opmerkingen van het kabinet te verdedigen tegenover presentatoren Hugo Logtenberg en Astrid Joosten.

Alhoewel Koolmees veelvuldig in de notulen voorkwam met opmerkingen dat coalitie-Kamerleden niet al te hard oppositie moeten voeren tegen het kabinet, ontkende de minister bij de NPO-talkshow dat er sprake was van een regelrechte campagne om kritische Kamerleden het leven zuur te maken.

‘Dat is gewoon niet waar en daarom ben ik ook best wel geëmotioneerd hierover,’ zei Koolmees gisteravond. Hij zou zich voornamelijk geërgerd hebben aan een "gezamenlijke strijd" die VVD-Kamerlid Helma Lodders en CDA-parlementariër Pieter Omtzigt met SP-volksvertegenwoordiger Renske Leijten zouden hebben gevoerd tegen de inmiddels afgetreden staatssecretaris Menno Snel, zo legde hij uit.

De social-liberale minister kan niet op veel bijval rekenen. Politiek commentator (ND, TPO) Chris Aalberts noemt het een "grove leugen" van de bewindsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer