Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat ISIS-strijdster helpen terug naar Nederland te komen

Geen categoriejul 27 2016, 21:00
Nederland gaat weer eens tijd, energie en geld steken in het naar Nederland halen van een vrouw die is afgereisd naar het ISIS-kalifaat om daar lekker de fundamentalistische moslima uit te hangen.
Ons ministerie van Buitenlandse Zaken is weer eens de gekke Henkie. Het gaat moeite doen om Laura Hensen, een van oorsprong Haagse vrouw die zich tot de islam heeft bekeerd en samen met haar Palestijnse echtgenoot vestigde in het ISIS-kalifaat in Syrië en Irak, weer naar Nederland te halen.
Laura meldde zich bij het Nederlandse consulaat in Erbil in Iraaks Koerdistan, waar ze de intentie uitsprak snel weer naar ons land te komen. Onze slappe diplomaten aldaar hebben er wel oor naar om haar daarmee te helpen:

"We hebben haar vandaag gesproken en het gaat naar omstandigheden goed met haar en de kinderen. Ze wil graag naar Nederland komen en wij zullen haar hierin bijstaan", zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen NU.nl.

Het ministerie zal onder andere zorg dragen voor bijvoorbeeld reisdocumenten. Wanneer Laura naar Nederland af zal reizen is nog niet bekend."

Zucht. Zoals ik al eerder schreef: laat die aan ISIS “ontsnapte” vrouw alsjeblieft daar in Jihadistan. Er is geen enkele reden om haar via ons Ministerie van Buitenlandse Zaken te helpen: deze vrouw was zo dom geweest om zich bij een terroristische organisatie aan te sluiten - een zelfbenoemde vijand van Nederland. Ze verbeurt daarmee al haar rechten als Nederlandse, waaronder ook het recht om nog geholpen te worden door het Nederlandse consulaat in Erbil.
Nee, als Laura Hensen nog naar Nederland komt is dat op maar één mogelijke manier: omdat ons ministerie van Veiligheid en Justitie om haar uitlevering vraagt aan de Koerdische autoriteiten. Omdat we haar in Nederland willen berechten vanwege lidmaatschap aan een terroristische organisatie alsmede het aansluiten bij een vreemde krijgsmacht, waarmee ons land ook nog eens in oorlog is.
We moeten eens stoppen met de rode loper uit te gooien voor mensen die doelbewust tégen ons hebben gekozen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten