Ministers krijgen op hun sodemieter: ze voeren niet genoeg campagne voor referendum

Ministers krijgen op hun sodemieter: ze voeren niet genoeg campagne voor referendum

6 april komt met rasse schreden dichterbij, maar bewindslieden voeren nauwelijks campagne voor een voor-stem.

Het is geen geheim dat PvdA en VVD allebei voor het assocciatieverdrag met Oekraïne zijn. Ik geef het dit kabinet niet graag na, maar daarin hebben ze natuurlijk het grootste gelijk. Zoals Trouw al prima uiteenzette is er eigenlijk niet echt een goede reden te bedenken om tegen dit verdrag te stemmen. Sterker nog: het stoppen van het genocidale Russische gevaar en het promoten van vrijhandel zijn eigenlijk de enige twee redenen die je nodig hebt om vóór te stemmen.

Toch weigert dit kabinet zich vol in de campagne te werven, zo heeft RTL Nieuws geleerd:

Er is onvrede over ministers en staatssecretarissen die te weinig doen om de ja-stem te promoten bij het Oekraïne-referendum. Dat staat allemaal in een uitgelekte email die RTL Nieuws in handen heeft. Alle bewindspersonen moeten de komende week verplicht twitteren, instagrammen en op Facebook schrijven over het Oekraïne-referendum.

En:

"Donderdag in de ministerraad is er over social media gesproken, waar onder meer is afgesproken dat alle bewindslieden/departementen elke dag een referendum-post doen", staat in de uitgelekte e-mail.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is boos op al die laffe wegduikende ministers, en ik kan ze eigenlijk geen ongelijk geven. Het wordt tijd om eens uit de luie stoel te komen, en mee te helpen om te zorgen dat het Vrije Westen volgende week een overwinning boekt, en het vileine Rusland een nederlaag tegemoet treedt.

Ministers zijn immers niet alleen bestuurders: ze zijn ook politici, en van hen wordt méér verwacht dan dat ze alleen over de vierkante meter waken die hun eigen terrein betreft. Dus: Schulz, Van der Steur, Kamp, en de rest: hop, laat zien uit welk hout jullie gesneden zijn. En laat op de vrijheid zegevieren. Uw medewerking is gevraagd!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties