Misschien kunnen we het eens worden

Geen categorieaug 19 2014, 19:00
Ik begrijp het niet.
Telkens als ik op De Dagelijkse Standaard argumenteer voor de juistheid van Amerikaanse acties, word ik bedolven onder anti-Amerikanisme. Maar als ik kritisch schrijf over de islam, vallen lezers mij eensgezind bij. Omdat ik denk in beide gevallen gelijk te hebben - anders zou ik het niet opschrijven - wil ik nogmaals proberen de gewaardeerde lezers te overtuigen van de propositie waartegen de meeste oppositie bestaat.
Laten we argumenteren vanuit gemeenschappelijke grond en beginnen met de erkenning dat de islam en de manier waarop (voor mijn part een minderheid binnen) die religie zich manifesteert in het Westen. Wie denkt dat de islam, of een specifieke instantiatie daarvan (hallo, Schilderswijk), een bedreiging is voor Joden en de vrije pers, heeft gelijk. Misschien heeft zo iemand ook wel zorgen ten aanzien van de religie van de vrede die verder reiken dan Nederland alleen. Vermoedelijk wel, of ze moeten de rebrandboys van IS(IS) te gekkie vinden.
Daar zijn we het dan over eens, maar hoe verhoudt deze gedeelde erkenning van problemen met de islam zich tot anti-Amerikanisme? De twee zijn theoretisch niet incompatibel, toegegeven. Maar in praktische en politieke zin is het heel lastig vol te houden dat Amerika het werk van satan verricht, als het voortdurend en de facto als enig westers land (laat dat even op u inwerken) weerstand biedt tegen radicale moslims die onze beschaving liever vandaag dan morgen decapiteren.
De Verenigde Staten zijn het belangrijkste bolwerk tegen een intolerante ideologie. Ja, de VS sluiten soms ongelukkige gelegenheidscoalities met onbetrouwbare haatbaarden en ja dat loopt soms helemaal verkeerd, maar het einddoel is altijd het verdedigen van Amerikaanse belangen. En ik kan niet bedenken waarom het Amerikaanse belang om niet te buigen voor een intolerante ideologie, in ons nadeel zou zijn. Zij knappen het vuile werk op, terwijl Nederlandse leiders en progressieven excuusjes verzinnen voor moslimsgeweld en er nog wat subsidie tegenaan gooien. Daarmee gaan we de oorlog die ons is verklaard niet winnen. Dat hebben we aan de Amerikanen overgelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten