Misschien wel 's werelds mooiste knuffel: een pilote zonder armen ontmoet een driejarig meisje zonder armen

Misschien wel 's werelds mooiste knuffel: een pilote zonder armen ontmoet een driejarig meisje zonder armen

Als piloot zonder armen ben je niet alleen een unieke verschijning op zich; je wordt dan ook ineens een rolmodel voor kinderen uit allerlei onverwachte hoeken.

De onverschrokken pilote Jessica Fox deinst voor niemand terug. Ze wilde vanaf jongs af aan al vliegtuigen leren besturen; een doel dat ze altijd in het vizier heeft gehad en er recht op af is gegaan. Dat ze geen armen heeft, kan haar niks schelen:

question-imgZe vliegt die toestellen net zo goed als mensen met vier ledematen in plaats van twee, en laat zich niet knevelen door haar handicap. Zo'n levenshouding roept natuurlijk bewondering op. Niet alleen bij kerngezonde mensen, maar ook bij mensen die dezelfde aandoening hebben als Jessica. Zoals het driejarige meisje Ruth Evelyn.

Ook de kleine Ruth heeft geen armen, en raakte helemaal geïnspireerd door Jessica, die altijd haar dromen heeft nagejaagd en zelfs een documentaire over zichzelf heeft gemaakt: Rightfooted. Oftewel: rechtsvoetig. Op de première van de documentaire kwam Ruth haar idool opzoeken, en dat leverde wat onvergetelijke plaatjes op:

CLCt587UMAAwPTn.png largeRuth heeft met haar moeder uren in de auto gezeten om Jessica te ontmoeten, maar zoals je kan zien: het is gelukt. Ze hebben ook nog even gepronkt met Jessica's gave vliegtuig:

ht_pilot_2_lb_150728_4x3_992Achteraf zei Jessica over de knuffel:

"De vaak die ik het vaakst hoor bij spreekbeuren is "Hoe knuffel je?' Die foto toont aan dat je geen armen nodig hebt om iemand te omhelsen. Het was bijzonder dat we hetzelfde, wederzijds gevoel hadden - wat een knuffel zonder armen is."

Mooi, toch?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties