Misselijkmakend ISIS wil nog meer bloed zien, ontvoert dorpelingen naar Mosul om te sterven bij inval

Misselijkmakend ISIS wil nog meer bloed zien, ontvoert dorpelingen naar Mosul om te sterven bij inval

Dacht je dat het niet erger kon bij ISIS? Think again, helaas.

Vorige week dacht ik dat we het toppunt van gruwelijkheid van de ISIS-beulen wel bereikt hadden. Het was vanaf het begin duidelijk dat de terreurgroep hun grootste stad Mosul niet zonder slag of stoot zou opgeven, maar dat bleek nog een understatement. De bevrijdende landen, met Irak en de Verenigde Staten voorop, verbaasden zich over het feit dat er geen vluchtelingenstroom op gang kwam uit de stad. Al snel werd duidelijk wat daarvan de reden is: ISIS verbiedt het de stedelingen om de stad te ontvluchten.

Maar nee, het was kennelijk nog niet genoeg om bijna twee miljoen mensen als ratten in de val in een belegerde stad te houden. De leiders van het kalifaat hebben besloten een omgekeerde stroom op gang te brengen, van het omringende platteland naar Mosul. Jawel: mensen die relatief veilig buiten de stad woonden, mogen niet in die luxe verblijven. In plaats daarvan gaan de extremisten van deur tot deur in de dorpen en ontvoeren ze iedereen die ze vinden. Dat is de normaalste zaak ter wereld in ISIS-gebied, maar meestal is het doel dan om jonge vrouwen en meisjes te ronselen voor hun walgelijke markten aan seksslavinnen.

Nee, deze keer gaat het eens niet om het vervullen van de barbaarse drangen van de haatbaarden - hoewel natuurlijk niet te zeggen valt wat er gebeurt alvorens deze mensen gedeporteerd worden. ISIS is er in ieder geval bij gebaat om zoveel mogelijk levende mensen naar Mosul te krijgen, om ze daar te laten dienen als mensenlijk schild tegen bombardementen op kampen, opslagplaatsen en andere strategische plaatsen. De terreurgroep weet immers maar al te goed waar onze Achilleshiel zit: de meeste media zullen de betrokken landen afmaken voor het feit dat er veel burgerdoden zullen zijn. Het trieste is dat we daar steeds minder aan kunnen doen, nu deze mensen opzettelijk naar Mosul worden gebracht, puur en alleen om te sterven.

Laten we desondanks hopen dat de legers van Irak, Amerika en de andere bevrijdende landen zich hier weinig van aantrekken. Prioriteit nummer één is om deze massamoordenaars van de aardbodem te vegen. En laat een ding heel duidelijk zijn: het bloed van elke onschuldige burgerdode zit niet aan onze handen, maar aan dat van de gruwelijkste terroristenkliek die deze wereld ooit gekend heeft!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ISIS Mosul ontvoering Dorpelingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties