Misselijkmakend: onmenselijk duo Assad en Poetin blijft bewust kinderziekenhuizen in Aleppo bombarderen

Geen categorienov 19 2016, 8:00
Voor de vierde keer in vier dagen tijd bombardeerden Rusland en de Syrische regering ziekenhuizen in Aleppo.
Dat een mensenleven niet zoveel waard is voor de Syrische en Russische horrorregimes, dat blijkt vandaag wel weer. De afgelopen week zijn er meerdere ziekenhuizen onder vuur genomen. En maak geen vergissing: dat is doelbewust beleid bedacht in Damascus en Moskou. Poetin en Assad zijn zó vastberaden om de Noord-Syrische stad Aleppo weer in handen te krijgen, dat ze bereid zijn elke steen die nog overeind staat kapot te bombarderen. De laatste actie? Ziekenhuizen slopen. Maar liefst vier ziekenhuizen zijn afgelopen week onder vuur genomen, waarbij dit kinderziekenhuis het laatste voorbeeld was:

"Oorlogsvliegtuigen hebben voor de vierde dag op rij luchtaanvallen uitgevoerd boven het oostelijke deel van de Syrische stad Aleppo. Daarbij werd vrijdag een kinderziekenhuis gebombardeerd dat eerder in de week ook al doelwit was.

Persbureau AP bericht dat dokters en verpleegkundigen zich vrijdag moesten haasten om baby's in couveuses op tijd naar schuilkelders te evacueren. Bij de luchtaanvallen werd een medisch complex aangevallen waar vier ziekenhuizen gevestigd zijn. "

Ja: momenteel worden er dus zelfs baby's in couveuses aangevallen door de bloeddorstige tirannen Poetin en Assad. Alles, maar dan ook ál-les om Aleppo weer in handen te krijgen. Nu snap ik dat je de stad wil bevrijden van ISIS en allerhanden jihadistische organisaties, maar als de prijs het verwoesten is van alles wat er dan nog wel is - inclusief kinderlevens - dan was is heel dat Aleppo nog waard. Als de Syrische regering Aleppo weer in handen heeft - dat zal vroeg of laat gebeuren - dan is er helemaal niks meer. Mensen dood of vol oorlogstrauma's, industrie kapot, infrastructuur kapot en zelfs ziekenhuizen volledig in puin gelegd.
En alhoewel de Russen het gedaan hebben, treft dit ook ons gewesten. RTL-verslagger Olaf Koens zegt dit het best:
https://twitter.com/obk/status/799752224478031873
https://twitter.com/obk/status/799755019817873408
https://twitter.com/obk/status/799756153655726080
https://twitter.com/obk/status/799756689402515456
Schande aan Poetin en Assad dat ze zulke onmenselijke massamoordenaars zijn. Maar ook schande aan ons dat we niets doen om in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten