Mathieu Hampton: "IK STEM PVV!!!!!1!"

Geen categorienov 19 2016, 7:00
Of toch niet.
Mathieu Hampton, bestuurslid van de LP (Libertarische Partij), legt uit waarom hij op de PVV gaat stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Nou ja, of niet natuurlijk.
Onlangs kreeg VVD Minister Schippers de Bits of Freedom award voor grootste privacy schender. Haar wetsvoorstel werd door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen. Daarmee krijgen alle zorgverzekeraars toegang tot onze medische dossiers. Pas na drie maanden hoeven de verzekeraars je te vertellen dat ze in je diepste medische geheimen hebben zitten snuffelen. Natuurlijk werd dit verpakt als fraudebestrijding, maar dat is altijd wel het argument wanneer de politiek inbreuk maakt op onze grondrechten. En natuurlijk is terrorisme ook zo’n argument. Maar dat even terzijde.
Onder de aanhang van Geert Wilders is er natuurlijk grote weerstand tegen dit plan. “WAT? Alweer dit kabinet dat iets van ons afpakt?! IK STEM PVV!” Maar wacht eens even. Wilders en zijn fractie hebben dit voorstel gewoon gesteund. Onder andere dankzij de PVV is een stukje van onze privacy alweer weg. De PVV stemmers komende maart gaan dit stemgedrag goedkeuren.
Wat heeft de PVV nog meer op hun kerfstok? Nou, het eigen risico! Dat gehate eigen risico dat iedere jaar (behalve dit verkiezingsjaar, cynisch genoeg) omhoog gaat? Ja, die! De PVV stemt gewoon in met die verhogingen, behalve dit jaar. Met de verkiezing in aantocht stelt Wilders voor om het eigen risico met honderd euro te verlagen met uitzicht op afschaffing. Nou, bedankt, hoor. Waar was je in voorgaande jaren toen je vrolijk JA stemde bij de voorstellen van Minister Schippers? Geert Wilders, voorvechter van de gewone man, stemt gewoon met de VVD mee als de camera’s niet draaien.
Nou weet ik dat deze kritiek mij niet in dank zal worden afgenomen. Uiteraard heb ik daar geen boodschap aan. Geert Wilders, de man die zich presenteert als de grote voorvechter van de gewone man, doet gewoon mee in zijn ondergang. Het is maar dat je weet waar je 15 maart op gaat stemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten