Moeder Oostenrijkse haatbaard die 'allahu akbar' schreeuwde tijdens aanslag: "Hij was aan het zingen!"

Moeder Oostenrijkse haatbaard die 'allahu akbar' schreeuwde tijdens aanslag: "Hij was aan het zingen!"

Oh, vernietig alle ongelovigen, geef me kracht om ze allemaal naar U te sturen, allahu akbar!

Zo moet het lied ongeveer zijn gegaan dat de Turkse-Oostenrijkse Ibrahim C. zong, toen hij 'per ongeluk' inreed op een menigte in Wenen. Ook gebeurde dit, uiteraard geheel toevallig, nét toen in Graz een andere man veroordeeld werd voor een vergelijkbare daad die drie mensen het leven ontnam.

Volgens omstanders reed de islamist wild in op de menigte, terwijl hij luidkeels vele malen "Allahu akbar!" schreeuwde. Nadat zijn wagen tot stilstand kwam ging hij nog even op de vuist met agenten die hem wilden inrekenen, voordat deze gek dan eindelijk onschadelijk gemaakt kon worden. Ik weet het, ik weet het: bevooroordeeld als wij zijn, denk je natuurlijk meteen dat het hier om een moslimterrorist gaat. Volgens de moeder van de dader - pardon, het slachtoffer - is er echter een heel goede alternatieve verklaring voor wat er die dag gebeurde.

Ibrahim had namelijk helemaal niets kwaads voor toen hij vrolijk met zijn auto door Wenen reed, enkel op weg naar de pizzeria. Hij luisterde muziek: rap, waarin de tekst "Allahu akbar" puur toevallig voorkwam. Toen hij op onverklaarbare wijze opeens op de stoep in plaats van de weg reed, en zijn remmen het ook niet meer bleken te doen, kon hij zijn doodsangsten enkel in bedwang houden door dan maar de tekst uit het lied mee te zingen. En ja, hij kan er toch ook niets aan doen dat de lyrics enkel uit die twee woorden bestaan?

Ook voor de gewelddadige aanhouding heeft moederlief wel een verklaring. Ibrahim was doodsbang en moest zelfs "huilen" volgens haar, ongetwijfeld doordat hij de juiste woorden niet kon vinden om dit misverstand uit te praten met de islamofobe cowboys die in Oostenrijk als agenten werken. Je zou er bijna zelf van gaan huilen, zo hartverscheurend is het. Ohja, en dat er een koran in de auto aangetroffen werd, heeft vanzelfsprekend ook niets met het hele voorval van doen. Echt niet.

Gooien ze die moeder alsjeblieft ook in een cel?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer