Moeder schrijft zoon een briefje om hem de werkelijke betekenis van onafhankelijkheid bij te brengen

Geen categoriesep 14 2015, 19:00
Toen de 13-jarige puberzoon van deze moeder ineens begon te rebelleren, sloeg ze geweldig terug met een brief die de hoofdletter O terug in het woordje 'opvoeden' stopte!
Toen de alleenstaande moeder Estella Havisham voor de zoveelste keer werd geconfronteerd met het asociale gedrag van haar zoon Aaron, was ze het zat. De jongen behandelde haar meer als een soort huisgenoot in een studentenhuis dan als moeder. Bovendien had de jongen de euvele moed tegen Estella te zeggen dat de jongen z'n eigen geld verdiende, en dus niet meer naar haar hoefde te luisteren.
De brutale Aaron bleef ook stug liegen over z'n huiswerk, waarna z'n moeder besloot dat het tijd was om een stevige opvoedkundige daad te stellen. Ze stuurde haar eigen zoon een brief, waarin ze de nieuwe voorwaarden voor het verblijf van de puberzoon in haar huis uit de doeken deed:
Screen-Shot-2015-09-13-at-9.39.56-AM-708x1024Oftewel:
Aangezien je lijkt te zijn vergeten dat je pas 13 bent en ik je ouder, en aangezien jij je niet laat handhaven, denk ik dat het tijd is dat jij een lesje in onafhankelijkheid krijgt. Ook lijkt het mij makkelijker dat je alles terugkoopt dat ik in het verleden voor je heb aangeschaft, aangezien je het nodig vond me voor de voeten te werpen dat je nu geld verdient.
Als jij je lamp en gloeiperen – of toegang tot het internet – wil, zal je je financiële steentje moeten bijdragen:
Huur: €380
Elektriciteit: €102
Internet: €18
Eten: €130
Ook moet je de vuilnisbak legen op maandag, woesndag en vrijdag. Ook moet je je kamer vegen en stofzuigen op die dagen. Je moet je eigen wc wekelijks schoonmaken, je eigen maaltijden bereiden en troep die je maakt zelf opruimen. Als je dit allemaal niet dus, zal ik je een huishoudsvergoeding moeten vragen van €25 voor elke dag dat ik dit moet doen.
Als je besluit dat je liever MIJN KIND bent in plaats van een kamergenoot, dan kunnen we over de voorwaarden onderhandelen.
Liefs, mama
Bam! Had de brief effect? O, reken maar! Estella wist dat Aaron met zijn YouTube-account waarmee hij elke maand een fooitje verdient niet genoeg ophaalt om haar voorwaarden mee te betalen. Maar daar ging het haar ook niet om: ze wilde hem leren dat je niet moet denken dat alles vanzelf gebeurt. Uiteindelijk zal iemand er voor moeten werken.
De les had effect, zegt Estella. Aaron heeft inmiddels al heel vaak 'sorry' gezegd tegen zijn moeder, en blijft close met zijn moeder. De opvoedkundige interventie had dus precies het gewenste effect. Gelukkig ook maar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten