Conservatives lanceren grote campagne tegen nieuwe Labour-leider Jeremy Corbyn

Geen categoriesep 14 2015, 20:00
De centrum-rechtse regeringspartij wrijft de burgers nog maar eens extra in dat Hare Majesteits loyale oppositie simpelweg niet te vertrouwen is.
Nu duidelijk is dat de extreem-linkse en radicale Jeremy Corbyn goed wel gekozen is als opvolger van Ed Milliband om te fungeren als leider en het nationale gezicht van Labour - de Engelse zusterpartij van de PvdA - heeft de regering van de Conservatives meteen de aanval ingezet op de kersverse top dog. Premier David Cameron liet al een tweet uitgaan:
https://twitter.com/David_Cameron/status/642984909980725248
Maar andere vormen van communicatie worden ook niet geschuwd. Zie bovenaan dit artikel bijvoorbeeld al de grote banners die nu de ronde doen op de social media. Oproepen om de banners zo vaak mogelijk te delen, worden niet geschuwd.
Ook lanceerden de Conservatives een grote attack-ad op de marxistische voorman Corbyn:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/12010417_10153403963844279_1921208229_n.mp4"][/video]
.
"Kijk alsjeblieft naar deze belangrijke video en deel 'm," drukken de Tories de bezoekers van hun Facebookpagina op het hart.
Op onze zustersite Jalta.nl schreef voormalig DDS-columnist Ewout Klei een groot stuk over Corbyns uitverkiezing. Voormalig DDS'er Dirk-Jan van Baar deed hetzelfde bij De Volkskrant. Hij typeerde Corbyn als onderdeel van de 'loony left':
Toch zou ik Corbyn geen populist willen noemen. Ik denk dat dit het onbegrip versterkt en dat we Corbyn beter kunnen plaatsen binnen de 'loony left' waarmee Labour al veel langer te maken heeft. Dat is niet populistisch, maar studentikoos, anti-burgerlijk en politiek correct. Denk aan 'red' Ken Livingstone, die het tot burgemeester van Londen schopte, om Blair te pesten. Hij voerde tolpoorten voor de binnenstad in, geen volkse prioriteit, maar meer speelruimte voor de rijken en de radicale chic.
Het eerste optreden van de kersverse leider van de oppositie in de House of Commons wordt morgen verwacht, als hij tegenover David Cameron staat bij de wekelijkse vragen aan de minister-president. Wie ideeën heeft wat Corbyn moet gaan vragen, kan die vantevoren al doorgeven via de website van Labour.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten