Moeder staat in brand. Vervolgens redt ze niet alleen zichzelf, maar heel veel anderen

Geen categoriejun 06 2015, 18:00
De dame op de foto hierboven was letterlijk bereid om haar leven in te ruilen voor dat van haar kinderen... én haar grootmoeder.
Stel je dit eens voor: je bent een vrouw en wordt plotseling wakker in het diepst van de nacht omdat je pyjama in brand staat. Je kijkt om je heen en ziet dat je hele woning op het punt staat om afgebrand te worden.
Ben jij in staat om rustig te blijven en het overzicht te bewaren?
Geloof het of niet, maar Chaya Malka Abramson was daar wél toe in staat. Deze moeder zag dat alles op instorten stond, maar rende niet één keer, niet twee keer, maar drie terug in de brand om haar kinderen en grootmoeder te redden.
Burned on over 80% of her body, doctors gave Chaya Malka a 10% chance of survival. But survive she did, and through the long and arduous healing process, Chaya Malka learned a lot about burns, scars and the psychology of trauma.
Bijzonder, natuurlijk, maar het wordt nog mooier. Chaya's negende (ja, 9e!) kind heeft namelijk het syndroom van Down. Hoewel het erg veel tijd en moeite kost om zo'n kind op te voeden (wat overigens ook bijzonder mooi kan zijn!) blijft Chaya positief.
Sterker nog, nadat ze zelf bijna gedood werd door de brand die ik hierboven al beschreef besloot ze om haar leven ten dienst te stellen van andere brandslachtoffers. Ze heeft de Chaya Malka Burn Foundation opgericht waarmee ze andere slachtoffers probeert te helpen.
Hieronder een interessante podcast waarin Chaya over zichzelf vertelt.
[audio mp3="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/ll4jun15.mp3"][/audio]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten