Moeder waarschuwde: laat mijn zoon niet vrijkomen. Rechter wist het beter. Nu is een 4-jarige kleuter dood

Geen categoriejun 20 2016, 10:00
De 4-jarige Lennart dood. Met 'dank' aan de rechterlijke macht.
Rémon W. is een bijzonder problematisch geval. Hij heeft serieuze psychische problemen en wordt verdacht van een veelvoud aan misdrijven, groot en klein: pepperspray in het gezicht van zijn vader spuiten, mishandeling, het inrijden op een politieauto, rijden onder invloed, en bedreiging.
Oh ja: en nu ook van het doodrijden van de 4-jarige Lennart.
[caption id="attachment_140779" align="aligncenter" width="652"]Screen Shot 2016-06-20 at 10.18.33 Screenshot video De Gelderlander[/caption]
Rémon zat vast en werd behandeld voor zijn psychische stoornissen. Daar was hij zelf niet zo blij mee. Begin deze maand moest een rechter dan ook besluiten of de samenleving nog steeds tegen hem beschermd moest worden of dat hij alsnog vrij moest komen.
De reclassering liet weten dat Rémon nog altijd een gevaar voor zichzelf én anderen vormde. "Niet vrijlaten," was het advies dan ook. Rémons eigen moeder was het daarmee eens. Zoals ze nu zelf zegt:

"Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij anderen daarin mee."

Maar ja, de rechter wist het beter. Het viel allemaal wel mee joh! De jongen kan prima voor zichzelf zorgen en zal niemand iets aandoen, wat zijn bloedeigen moeder en de reclassering daar ook van mogen denken.

Hoewel de reclassering had geadviseerd om Rémon W. vast te laten zitten, besloot de rechtbank in Zutphen begin deze maand dat hij op vrije voeten zou komen. Acht dagen later veroorzaakte hij het dramatische ongeluk met een auto die hij van zijn psycholoog had gestolen.

[caption id="attachment_140780" align="aligncenter" width="650"]Screenshot video De Gelderlander Screenshot video De Gelderlander[/caption]
Na zijn vrijlating stal Rémon vervolgens de auto van zijn psychiater. Daarna koos hij een doelwit uit -- de auto van het gezin van Lennart -- en reed hij op hen in. De vader van het gezin en het 3-jarige dochtertje werden zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, de moeder was ongedeerd, en het 4-jarige zoontje genaamd Lennart was dood.
En dat alles met dank aan een betweterige rechter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten