Moedig: Amerikaanse ISIS-gevangene verdedigde haar christelijke geloof tegen Jihadi John

Geen categorieaug 26 2016, 12:17
Kayla Mueller werd continu mishandeld en verkracht door haar ISIS-echtgenoot.
Kayla Mueller kwam in 2015 om het leven bij een luchtaanval, na anderhalf jaar gevangen te hebben gezeten in een ISIS-kerker. Nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Amerikaanse humanitair werkster. Kayla werkte voor Artsen zonder Grenzen in Aleppo. Helaas had ze niet veel tijd om de Syrische bevolking te helpen: in 2013 werd ze ontvoerd door een groep ISIS-strijders. De jihadisten wilden haar alleen vrijlaten in ruil voor een terrorist die in Amerika gevangen zat, of in ruil voor vijf miljoen dollar. Beide eisen waren onmogelijk in te willigen, en Kayla's gevangenschap duurde voort.
Bij een airstrike van de anti-ISIS-coalitie in 2015 werden niet alleen jihadisten gedood, maar helaas ook Kayla. Daarmee kwam een einde aan haar gruwelijke gevangenschap. Maandenlang werd ze mishandeld en misbruikt door ISIS-strijders, die in de 27-jarige Amerikaanse een ideale seksslavin zagen. Ze werd gedwongen om te 'trouwen' met de hoogste baas van ISIS: Abu Bakr Al-Baghdadi. Het 'huwelijk' bestond uit eindeloze verkrachtingen, maar toch verloor Kayla de moed niet.
Op nieuwe beelden die deze week zijn gepubliceerd is Kayla te zien. Ze spreekt duidelijk in de camera, hoewel ze aangeeft zeer moe en angstig te zijn.
Schermafbeelding 2016-08-26 om 11.23.41
Enkele van haar medegevangenen zijn deze week geïnterviewd door de Amerikaanse zender ABC. Volgens hen hield Kayla de moed vol, ondanks de ontberingen die ze moest doorstaan. Ze bleef zelfs haar christelijke geloof verdedigen tegen de ISIS-jihadisten, vertelt haar voormalige medegevangene Daniel Rye Ottosen, een Deense fotograaf. Op een gegeven moment bracht een groep jihadisten onder leiding van de beruchte 'Jihadi John' Kayla naar de cel waar de Deen zat opgesloten.

"Één van de jihadisten zei, 'Oh, dit is Kayla, en ze heeft al die tijd in haar eentje opgesloten gezeten. En ze is veel sterker dan jullie. En ze is veel slimmer. Ze heeft zich bekeerd tot de islam.' En toen zei ze, 'Nee, dat heb ik niet gedaan'."

De Deen was geschokt: hij was zo gebroken door zijn gevangenschap dat hij zichzelf had geprobeerd te wurgen toen ISIS-bewakers hem aan zijn polsen ophingen aan het plafond.

"Ik had zoiets nooit durven zeggen. Ik denk het niet. Het was duidelijk dat iedereen enorm onder de indruk was van de kracht die ze uitstraalde. Dat was echt heel duidelijk."

[caption id="attachment_116742" align="aligncenter" width="615"]Jihadi John was één van de wreedste ISIS-strijders. Jihadi John was één van de wreedste ISIS-strijders.[/caption]
De nieuwe beelden en de getuigenissen van haar medegevangenen tonen aan dat Kayla de moed probeerde vol te houden, hoewel ze het ontzettend zwaar had. Wat ongelooflijk moedig dat ze in het gezicht van Jihadi John en andere ISIS-strijders durfde te zeggen dat ze geen moslim was. Hij had op dat moment gewoon haar keel kunnen doorsnijden... Tot op het laatst bleef Kayla trouw aan haar (christelijke) principes. De ouders van Kayla moeten hun dochter missen, maar weten zich getroost door de kennis dat ze tot het laatste moment sterk bleef.
[caption id="attachment_145712" align="aligncenter" width="611"]Kayla's ouders Kayla's ouders[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten