Moedig! Jan Roos (VNL) pleit voor korten van bijstand met 10 procent

Moedig! Jan Roos (VNL) pleit voor korten van bijstand met 10 procent

Jan Roos in zijn woning. Bron: Screenshot VNL video.

VNL-lijsttrekker Jan Roos schreef onlangs op Twitter dat hij werken wilde belonen, terwijl mensen die de hele dag op hun kont blijven zitten wat hem betreft zélf moeten leven met die keuze. Blijkbaar meende hij dat.

Vanavond pleit Roos in het tv-programma Dunk namelijk voor het korten van de bijstand met 10 procent. Hij legt uit:

"Werken moet weer lonen en moet altijd aantrekkelijker zijn dan een uitkering. Het geld dat bespaard wordt door de korting steken we in lagere belastingen, zodat werkend Nederland fors meer geld overhoudt in de portemonnee."

Links zal ongetwijfeld weer roeptoeteren dat het zo niet kan en dat dit bewijst dat 'echte liberalen' niets met 'de minder bedeelden hebben,' maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. De beste manier om een bijstandtrekker te helpen is door hem aan het werk te krijgen. Op dit moment is de bijstand zo hoog dat veel mensen die de uitkering krijgen geen reden hebben om aan de slag te gaan en in het eigen onderhoud te voorzien. Door een verlaging van 10 procent verandert dat natuurlijk opeens.

Daar komt bij dat VNL alles behalve "asociaal" is. Hoewel de partij wil dat het toeslagensysteem op de schop wordt gezet blijven de huurtoeslag en het kindgebondenbudget gewoon bestaan in de plannen van de partij. Daarnaast ontziet VNL gehandicapten en zieken.

Met andere woorden, VNL wil meer vrije markt, meer individuele verantwoordelijkheid, maar wil wél mensen helpen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zoals Roos stelt op Twitter:

Dat is niet asociaal, maar juist bijzonder sociaal.

De conclusie is dus duidelijk: dit is een geweldig goed plan, en er zijn tegenwoordig twee echt liberale partijen in Nederland. De eerste is de Libertarische Partij (LP), de tweede VoorNederland (VNL). Als deze partijen allebei in de Tweede Kamer komen kunnen we zowaar hopen op een mooie toekomst voor dit land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer