Mogelijke aanslag treinstation Brussel!

Mogelijke aanslag treinstation Brussel!

Het Belgische treinstation op Brussel-Zuid is mogelijk een plaats delict. Er zou een harde knal te horen zijn geweest en omstanders spraken van een gewapende man. Het treinstation is geëvacueerd maar verdere informatie ontbreekt nog. Zo meldt de Telegraaf.

De Belgische politie was snel ter plaatse en wist het treinstation te ontruimen. Dit deden zij op basis van getuigen die een gewapende man hadden gesignaleerd en spraken over een harde knal in het station. De knal en het signalement wordt enige kracht bijgezet omdat er meerdere mensen op de vlucht zouden zijn geslagen. Er is vooralsnog niemand opgepakt en ook zijn er nog geen gewonden gerapporteerd door de Belgische politie.

Ook zijn er helikopters en hulpverlenende diensten aanwezig. De helikopters zijn vermoedelijk aanwezig vanwege een grote zoekactie die op moment van schrijven aanvangt. Hier volgen een aantal tweets over de situatie:

[embed[/embed]

Een kort moment later tweet Coen Jacobs het volgende:

[embed[/embed]

Hieruit valt dus af te leiden dat er zowel politie als militairen aanwezig zijn en een 'tactical team', een doorgaans zwaarbewapende eenheid, zich klaarmaakt in plaats van de spullen pakt om te vertrekken. Er is volgens de veiligheidsinstanties op locatie geen sprake meer van een acute dreiging al is alles nog wel steeds afgesloten.

Een moment later blijkt de rust te zijn wedergekeerd. Meneer Jacobs kan zijn reis weer hervatten:

[embed[/embed]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties