Mooi! Machtige Nederlandse F16's hakken moordlustig IS flink in de pan

Geen categorieapr 09 2015, 15:00
Lang leve de piloten en soldaten van de Nederlandse Luchtmacht.
Op sommige dagen is het fijn, bijzonder fijn, om een Nederlander te zien. Als je berichten leest over onze soldaten en piloten die aan het front vechten tegen een meedogenloze vijand die ons hele continent onder de voet wil lopen, bijvoorbeeld:
Grotere rol Nederlandse F16's bij grondoffensief Irak
Nederlandse F-16's hebben het Iraakse grondoffensief tegen Islamitische Staat in Tikrit 'enkele keren gesteund'. Dat zei generaal Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten, vandaag.
[...]
De F-16's hebben de afgelopen zes maanden meer dan 350 keer hun wapens ingezet, zei de generaal. Er zijn geen aanwijzingen dat er burgerslachtoffers zijn gevallen door de inzet.
Misschien denkt u: ach. Beetje vliegen, beetje vliegen, beetje lachen met collega's. Het is meer lol dan werk! Maar dan heeft u het mis. Het is namelijk verder absoluut niet iets om badinerend over te doen. Het werk dat de Nederlandse piloten en techneuten voor de Luchtmacht is immers niet gewoon 'werk' zoals u en ik dagelijks naar ons bureau reizen om ons kostje bij elkaar te scharrelen. Nee, deze mensen wagen hun leven om ons veilig te houden. Om vrijheidshatend islamitisch terrorisme een enkeltje naar het stenen tijdperk te verkopen. Om te zorgen dat ISIS niet slaagt in het opzetten van een nieuwe 'Charlie Hebdo'-aanval of het uitroeien van de laatste christenen in Syrië en Irak.
En uiteraard hebben onze Nederlandse jongens en meisjes het niet alleen gedaan... Landen als Amerika en België zijn net zo belangrijk geweest in het verdelgen van deze islamistische plaag. Maar wat mogen we trots zijn op ons bijzonder effectieve leger! Dankzij hen telt ISIS aanzienlijk minder zieltjes en is hun militaire leiding volledig gedecimeerd. Hoera!
Ik zou zeggen: laat onze jongens en meisjes aan het front weten dat u ze steunt: deel dit artikel op Twitter en Facebook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten