Moord op Nederlandse jonge vrouw (30) in Malta: het blijkt klassieke 'the ex did it'

Geen categorieaug 04 2018, 19:00
Veel mensen zijn geschrokken van de moord op een jonge Nederlandse jongedame in Malta. De 30-jarige Shannon werd gevonden tussen auto's met haar keel doorgesneden. Eerst werd gedacht aan een overval of een andere lokale criminele activiteit. Uiteindelijk blijkt het toch waarschijnlijk een andere Nederlander te zijn geweest. Haar ex.

olgens The Times of Malta gaat het om Jelle R., een 22-jarige ex-vriend en collega van Shannon die werkt voor gokbedrijf iGaming. Gisteravond werd hij opgepakt in verband met de moord, maar hij gaf aan onschuldig te zijn.

Het levenloze lichaam van Shannon Mak werd gistermorgen even na 06.00 uur gevonden tussen twee auto's in de plaats Santa Venera. Haar keel zou zijn doorgesneden. Volgens de politie leek het erop dat het slachtoffer 'met een scherp en puntig voorwerp' was gedood.

De laatste tijd lijken er veel meer Nederlanders dan normaal in het buitenland gedood te worden, maar experts geven aan dat het er niet meer zijn dan normaal. Sterker nog, het is ongeveer stabiel gebleven. De reden waarom het lijkt dat Nederlanders meer de dupe zijn van internationale criminaliteit, is door de makkelijke toegang tot het nieuws door social media en smartphones.
Hoe die Jelle er in vredesnaam bijkomt om zijn ex te vermoorden, valt moeilijk te bevatten of te bedenken. Die vent moeten ze voor tientallen jaren vasthouden, zo niet zijn hele leven. Het leven van een jonge vrouw beroven is niet alleen misdadig, maar ook onmenselijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten