Moskeebestuur trekt plannen megamoskee in

Moskeebestuur trekt plannen megamoskee in

Fantastisch: een overwinning voor weldenkend Nederland.

Het heeft even geduurd, maar de strijd tegen een megamoskee in Gouda is toch echt beslecht.

De plannen voor de omstreden megamoskee in Gouda zijn van de baan. De gemeenteraad zal er woensdagavond niet meer over stemmen.Dat melden burgemeester Milo Schoenmaker en wethouders aan de gemeenteraad, schrijft Omroep West. Het bestuur van de El Wahda-moskee heeft het plan om alle moskeeën in de stad samen te brengen onder één dak, ingetrokken.

Waarom dit zulk geweldig nieuws is? Er wonen veel moslims in Nederland en die hebben het recht om gebedshuizen te bouwen. Dat hoort bij een vrije, democratische samenleving. In dit specifieke geval, echter, waren er nogal wat problemen omdat het a) om een atoomkazerne ging en b) omdat de mensen die het project financieel steunden er nogal fundamentalistische opvattingen op nahielden.

Heel gek, maar op de één of andere manier vind ik het geen goed idee dat zij juist zij een megamoskee bouwen.

Vanavond zou de gemeenteraad stemmen over het plan om de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne in een enorme moskee te veranderen, maar dat gaat nu niet door.

Toch is het verhaal nog niet helemaal afgelopen. El Wahda wil het complex namelijk nog steeds gebruiken om er een moskee te bouwen, alleen zal dat dan geen "megamoskee" zijn.

'Een gevolg van deze keuze voor een kleinere moskee, is dat we afzien van onze wens om op termijn alle huidige moskeeën op één locatie te huisvesten,' schrijft moskeevoorzitter Mustapha Bouharrou in een e-mail aan de Goudse burgemeester Schoenmaker.

Hoewel lokale politici hier ongetwijfeld wél mee akkoord zouden willen gaan, moeten ze de boot maar even afhouden. Er moet namelijk nog altijd het één en ander worden uitgezocht met betrekking tot de deal voor de kazerne.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Religie islam Gouda moskeeën

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties