Moskou waarschuwt Kiev tegen ingrijpen in oosten

Geen categorieapr 08 2014, 8:00
Belachelijk.
Ah. De Machiavellisten in Moskou hebben weer eens iets van zich laten horen:

Rusland heeft Oekraïne gemaand geen geweld te gebruiken tegen pro-Russische betogers in het zuidoosten van Oekraïne. De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken deed dat vandaag in een telefoongesprek met zijn Oekraïense ambtgenoot Andrej Desjchitsia. Volgens Moskou moet het streven van de inwoners van de Oekraïense regio's worden gerespecteerd.

Feitelijk komt dit er natuurlijk op neer dat Kiev helemaal niks mag doen van Rusland. De heersers van dat land moeten stil zitten en zich laten scheren. Anders krijgen ze het pas écht aan de stok met Poetin.
Hoe Kiev en het westen hierop moeten reageren? Heel simpel: duidelijk maken dat mensen hun lot inderdaad in eigen hand houden, maar dat het niet geaccepteerd wordt dat Rusland de territoriale integriteit van Oekraïne schend - zeker niet wat betreft het westen van dat land. De NAVO moet bij elkaar komen en er moeten onmiddellijk troepen, vliegtuigen, vliegdekschepen en wat dies meer zij worden gestuurd. Niet om nu al een oorlog uit te vechten, maar om heel duidelijk te maken aan Ruslan dat hij niet heel Oekraïne mag inlijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten