Moslim die van plan was om aanslag te plegen zat volop in 'deradicaliseringsprogramma'

Geen categorieapr 28 2016, 19:00
Die deradicaliseringsprogramma's schijnen toch wat minder effectief te zijn dan de autoriteiten ons willen doen geloven.
Politiekcorrecten en multiculturalisten willen ons doen geloven dat extremistische moslimjongeren vrij snel en gemakkelijk op het rechte pad gezet kunnen worden. Hun denkbeelden hebben namelijk niets te maken met hun religie. Welnee, die staat daar los van. Het gaat alleen om socio-economische beweegredenen, die hen aanzetten tot wanstaltig gedrag.
Neem die redenen weg, voed ze opnieuw op, et voila: alles sal goed kommen.

A 16-year-old boy arrested over an alleged Anzac Day terrorism plot had been in a government-run deradicalisation program for about a year.

The boy, who cannot be named for legal reasons, chose not to appear in Parramatta Children’s Court on Tuesday for a brief mention two days after his arrest.

Ongelooflijk genoeg zal een psycholoog de jongen onderzoeken om te bepalen wat er mis is gegaan.
Laat me dat dan maar even uitleggen aan de Australische rechter: het gaat om de ideologie genaamd 'de radicale Islam.' De jongen gelooft in die ideologie. Punt. Er komt verder weinig bij kijken. De ideologie -- zijn religieuze denkbeelden gemengd met politieke opvattingen -- zet hem er toe aan om andersdenkenden te haten. Zij socio-economische achtergrond heeft er niets mee te maken, het gaat om de beleving van zijn religie.
Maar goed, dat zal mijn ongetwijfeld een "islamofoob" maken, waardoor ik niet langer welkom ben in beschaafd gezelschap. Het zij zo. De waarheid is de waarheid, of de politiekcorrecten onder ons dat nou prettig vinden of niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten