Moslimbarbaren Boko Haram ontvoeren kinderen

Geen categorieokt 27 2014, 20:00
De seksverslaafde en moordlustige Nigeriaanse vrienden van ISIS ontvoeren tientallen kinderen ondanks een 'staakt-het-vuren'.
Dit belooft niet veel goeds voor het zogenaamde staakt-het-vuren in Nigeria en de 219 ontvoerde schoolmeisjes die zouden worden teruggebracht dankzij een deal tussen Boko Haram en het Nigeriaanse leger: de islamitische terreurorganisatie heeft nog eens tientallen jongens en meisjes ontvoerd:

De berichten over de ontvoering van de kinderen komen van mensen die de afgelopen dagen dorpen in de deelstaat Borno zijn ontvlucht. Het zou gaan om ongeveer dertig jongens en meisjes. Op 18 oktober werden in de deelstaat Adamawa ook al veertig meisjes en jonge vrouwen ontvoerd.

Een dag eerder had het Nigeriaanse leger naar eigen zeggen nog een wapenstilstand gesloten met Boko Haram.

Vorige maand slachtten de radicale moslims honderden christenen af, puur en alleen om het feit dat zij christen zijn. Ik legde toen uit dat Boko Haram eigenlijk gewoon de Nigeriaanse variant van ISIS is, want ISIS pleegt ook genocide op andersdenkenden:

Boko Haram lijkt in alles op ISIS: beide islamitische terreurgroepen zijn strategisch goed onderlegd (ze weten hoe ze razendsnel gebieden moeten veroveren), proberen hele gebieden te zuiveren van andersdenkenden en houden (minderjarige) seksslavinnen. Ook onthoofdingen komen zowel bij ISIS als bij Boko Haram voor. O ja, en de leider van Boko Haram streeft naar een groot islamitisch kalifaat in Nigeria en hij steunt zelfbenoemd ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi.

Boko Haram heeft vrij spel in Nigeria. Dat is schrikbarend. Want dat betekent dat ze drie dingen kunnen blijven doen: christenen uitmoorden, meisjes ontvoeren en ze verkrachten wanneer ze maar willen, en definitief een islamitische staat stichten in het Afrikaanse land. De hele wereld heeft de aandacht gevestigd op wat er gebeurt in Syrië en Irak - en dat is goed - maar laten we niet wegkijken naar de schrijnende situatie in Nigeria. De moslimbarbaren mogen deze strijd niet winnen.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten