Moslimleider: 'Het moment is nabij dat de westerse beschaving in elkaar stort'

Geen categoriejun 27 2016, 12:00
Ah, ze houden echt van ons he?
India's meest gezochte terrorist en leider van de extremistische Jamaat-ud-Dawah (JuD), Hafiz Saeed, staat bekend als een islamitische haatbaard die regelmatig de meest hatelijke en extreme dingen zegt. Hoewel er in India een beloning van $10 miljoen op zijn hoofd staat is hij een vrij man in Pakistan, waar hij dan ook regelmatig grote groepen volgelingen toespreekt.
Deze extremist is nu opnieuw in het nieuws gekomen omdat hij in een recente toespraak stelde dat "Jihad er de reden van is dat Britten voor de Brexit gestemd hebben." Ja, zegt de man achter de vreselijke aanslagen in Mumbai van 2008, "hoewel jullie je dat niet realiseren zijn al deze veranderingen veroorzaakt door de jihad."
De extreem-islamitische mafketel ging verder:

"Amerika is slechts de hand achter het wereldbeleid [huh?], maar de echte hand is die van Groot-Brittannië [alweer: huh?], en nu worden ze geconfronteerd met de woede van Allah."

Vervolgens stelde hij in zijn toespraak dat de Brexit het begin van het einde is; niet alleen voor de Europese Unie, maar voor "de hele westerse beschaving." Hij sloot zijn toespraak af door zijn volgelingen op te roepen hun jihad "voor te zetten." Dit zal, zei hij, uiteindelijk uitmonden in een grote revolutie waarbij "de Islamitische Unie" de wereld zou veroveren en de niet-islamitische wereld zal onderwerpen.
Knettergek natuurlijk -- Brexit heeft alleen iets met de jihad te maken in zoverre dat Britten hun eigen grenzen willen kunnen controleren en de massa-immigratie willen stoppen -- maar dat betekent helaas niet dat deze gek minder gevaarlijk is. Zijn volgelingen geloven hem ongetwijfeld en zullen zijn speech vrijwel zeker aangrijpen om meer aanslagen te plegen. En daar zullen met name westerlingen het slachtoffer van worden.
Het meest opmerkelijke hieraan is natuurlijk dat Amerika en Groot-Brittannië Pakistan niet dwingen om deze man uit te leveren aan India. Die twee landen hebben onderling een slechte relatie, maar terrorisme is terrorisme. Een man als Saeed moet aangepakt worden. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten