Moslimman offert zichzelf op: omhelst ISIS-zelfmoordterrorist voor hij zijn bomgordel laat exploderen

Geen categoriejul 11 2016, 12:00
Door zijn heldhaftigheid redde Najih Shaker Al-Baldawi het leven van honderden mensen.
Najih Shaker Al-Baldawi was bij een heilige plek voor sjiitische moslims toen hij opeens zag dat ISIS-terroristen het heiligdom wilden opblazen. Eén terrorist had een bomgordel aan en wilde die laten exploderen toen hij in het midden van de mensen stond. Als hij daarin slaagde zou hij waarschijnlijk honderden mensen doden.
De reden? ISIS is extreem-soennitisch terwijl de mensen in het heiligdom sjiieten waren. Volgens ISIS zijn dat soort moslims 'afvalligen' of in ieder geval ketters die de doodstraf verdienen.
Najih Shaker Al-Baldawi zag het gebeuren. Hij kon drie dingen doen: heel hard wegrennen om zichzelf in veiligheid te brengen, machteloos toekijken terwijl de bomb afging, of ingrijpen. Dat laatste betekende echter wel dat hij de aanval zelf niet zou overleven.
Ongelooflijk genoeg koos Najih voor het laatste. Hij 'omhelste' de terrorist op het moment dat die zijn bom liet afgaan. Daardoor ving Najih's lichaam het grootste deel van de explosie op. Helaas kwamen er nog steeds 37 mensen om bij de aanslag, maar dat dodental was vele malen hoger geweest als Najih niets had gedaan.
https://twitter.com/malhilli/status/751405713214279680
Het wordt maar zelden gemeld, maar verreweg de meeste slachtoffers van ISIS zijn zelf moslim. De terroristen geloven namelijk dat het niet alleen hun 'heilige opdracht' is om het niet-islamitische westen te vernietigen, maar ook om de islamitische gemeenschap zelf 'te zuiveren.' Dit betekent dat iedere moslim die de radicaal-soennitische versie van de islam niet aanhangt de dood ingejaagd moet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten