Hater Sylvana Simons: de maatschappij vertelt blanke en zwarte kinderen dat ze niet van elkaar mogen houden

Geen categoriejul 11 2016, 11:00
Sylvana Simons is werkelijk helemaal van het padje.
In een nieuwe post op haar Facebook-pagina linkt de DENK-prominent naar een mooie video van twee kleine kinderen die elkaar knuffelen. De ene kleuter is blank, de andere zwart.
Schitterend natuurlijk, maar op zich niet vreemd. Ik heb zelf zwarte vrienden en weet dat dit voor heel veel blanken geldt. De reden? We kijken niet naar huidkleur maar naar het karakter van mensen.
Helaas denkt Sylvana dat alle volwassen blanken racistisch tot op het bot zijn. Kijk maar wat ze bij haar status update schrijft:
Screen Shot 2016-07-11 at 10.59.10
Nou weet ik niet in welk land Sylvana denkt te wonen, maar blijkbaar is ze ervan overtuigd dat ze in Zuid-Afrika leeft toen daar de Apartheid nog heerste. In ons land leren we kinderen namelijk helemaal niet dat je naar de huidkleur van iemand moet kijken en dat blanken en zwarten nooit vrienden kunnen zijn.
Hoe actiever Sylvana op sociale media is, hoe duidelijker het wordt dat deze vrouw zélf vol haat en racistische vooroordelen zit. Weliswaar niet ten opzichte van zwarte mensen, maar juist ten opzichte van blanken. En maar roepen dat wij fout zijn.
[video width="384" height="640" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/07/Brenda-Rose-Edwards_1459411097705773.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten